Mainos

Kylmää vyöryy pohjoisesta – lämpötila tipahtaa rajusti

Sää viilenee väliaikaisesti koko maassa. Torstaina lumisateita voi tulla paikoin maan eteläosassakin. Loppuviikolla sää jälleen lauhtuu.

Lapin lumipyry väistyy tänään iltapäivän aikana ja sää alkaa siellä jo viiletä. Lapissa voi olla ensi yönä pakkasta paikoin 15-20 astetta.

Toinen sadealue kulkee tänään maan keskiosan yli ja sen pohjoisreunassa sateet tulevat lumena. Eniten lunta sataa Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen. Ajokeli on lumisateissa huono. Etelässä satelee ajoittain vettä.

Maan keskiosan matalapaine väistyy keskiviikkona itään ja pyöräyttää jäljessään kylmää ilmaa pohjoisesta.

– Sää kylmenee kertaheitolla ja paljon. Lämpötila putoaa 10-25 astetta reilussa vuorokaudessa. Isoin muutos on maan keskivaiheilla siellä, missä sataa tänään lunta. Plusasteet voivat vaihtua torstain vastaisen yön 20 asteen pakkaseen, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Keskiviikkona päivällä lämpötilat ovat Kokkola–Kuopio-linjan pohjoispuolella pakkasella, laajalti -5…-15 asteessa. Kylmintä on Lapissa. Etelärannikon läheisyydessä ollaan vain parissa plusasteessa.

Torstain vastainen yö on laajalti edellistä kylmempi. Selkeillä, maan keski- ja pohjoisosan lumisilla alueilla pakkasta voi olla 10-25 astetta, etelässäkin voidaan mennä pakkaselle.

Torstaiksi odotellaan jo seuraavaa sadealuetta.

– Silloin lumisateet ovat mahdollisia etelässäkin. Sade voi alkaa kaikkialla lumena, mutta muuttuu maan etelä- ja keskiosassa vetisempään suuntaan perjantaita kohti mentäessä, sanoo Aleksi Jokela.

Loppuviikolla sää näyttää lauhtuvan uudelleen. Sunnuntaina oltaisiin jälleen plusasteilla koko maassa.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.