Kylian Mbappé kutsui konkarikärkeä Ranskan isäksi – hupaisa kuittaus

Saksan EM-kisoihin valmistautuva Ranskan hyökkääjä Olivier Giroud on omaksunut isähahmon roolin maajoukkueessa. Veteraanikärki pyrkii pyyhkimään mielestään 2016 EM-finaalin kirvelevän kotitappion Portugalille.

– 2016 finaalitappio on jäänyt takaraivooni. Unelmoin tämän kilpailun voittamisesta, Giroud kertoi lehditötilaisuudessa ESPN:n mukaan.

Saksan EM-kisat jäävät Giroud'n viimeiseksi arvokisaturnaukseksi. Hän oli voittamassa 2018 MM-kultaa ja seurajoukkueissa palkintokaappiin on kertynyt muun muassa Mestarien liigan voitto Chelseassa 2021. Palkintokaapista puuttuva EM-mestaruus kruunaisi Yhdysvaltojen MLS-sarjan Los Angeles FC:n riveihin siirtyvän hyökkääjän maajoukkueuran.

– Olen täynnä intoa, nostalgiaa ja tahtoa. Päätavoite on pelata parhaat mahdolliset kisat.

Isä, muttei isoisä

Giroud'lla on ikää mittarissa jo 37 vuotta, mutta se ei ole näkynyt hänen viimeaikaisissa peliesityksissä. Kolmannella ja viimeiseksi jääneellä Milan-kaudella Giroud iski enemmän maaleja (15) Italian pääsarjassa kuin kahdella aikaisemmallaan, mikä sinetöi kutsun vielä kerran maajoukkueeseen.

Maajoukkueessa vuonna 2011 debytoinut veteraani näyttää nuoremmille joukkuetovereilleen esimerkkiä EM-kisoissa.

– Se on totta, että minulla on isoveljen rooli nuorempien kanssa, Giroud myöntää.

ESPN:n mukaan Ranskan kirkkain tähti Kylian Mbappé kutsui Giroud'ta tuoreessa haastattelussa jopa joukkueen isäksi.

– Ainakaan hän ei sanonut isoisäksi, Giroud kuittasi.

Nimensä valioliigakentillä Arsenalin ja Chelsean paidassa tehnyt Giroud kokee pysyvänsä nuorempien pelaajien vauhdissa iästään huolimatta.

– En koe olevani askeleita heitä perässä. Olen ikäistäni nuorempi pääni sisällä. Minä naureskelen heidän kanssaan, ja arvostan heidän musiikkivalintojaan, vaikka emme jaa samaa musiikkimakua. Yritän päästää heidät helpolla.

Penkin kautta

Maajoukkueurallaan Giroud on tehnyt 57 maalia 133 ottelussa. Aiemmissa arvoturnauksissa Giroud on aloittanut lohkovaiheessa vaihtopelaajana, mutta löytänyt itsensä pudotuspeleissä avauskokoonpanosta. Tuttua tilannetta povataan ranskalaishyökkääjälle myös Saksan EM-kisoissa, mikä ei häntä hetkauta.

– Tämä on tarina tietyissä kohtaa uraani, ollessani selkä seinää vasten esimerkiksi Arsenalin ja Chelsean penkillä, mutta olen aina noussut jaloilleni. Tärkeintä on pitää oikeanlainen mentaliteetti. Näytin sitä 2018 (MM-kisoissa), jolloin onnistuin muuttamaan trendiä. Mielenlaatuni pysyy samana, ja haluan tuoda jotain tähän joukkueeseen, siinä roolissa jonka päävalmentaja minulle suo.

Giroudin puheista ja tekemisestä huokuu ainutlaatuinen kokemus. Ennen MLS:n Los Angeles FC:hen siirtymistä Giroud'lla on selvät sävelet joutsenlaulukisoihinsa.

– On aika laittaa viestikapula eteenpäin, Giroud myöntää

Ranskan EM-kisojen avausottelu on maanantaina kello 22 Suomen aikaa Itävaltaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat