Mainos

KUVAT: Tällainen oli Cannonball-osaston epäilty salakapakka

Poliisi taltioi kuvia Cannonball MC:n Heinolan osaston epäillystä salakapakasta tänään alkaneen oikeudenkäynnin esitutkintamateriaalin liitteeksi.

Syksyllä 2013 perustetun osaston jäsenet vuokrasivat kerholleen tilat Heinolasta taustayhdistyksen nimissä ja alkoivat remontoida niitä toimintaansa sopiviksi. 

Syyttäjä vaatii jutussa myös kyseisen taustayhdistys Bridge City Customin lakkauttamista sillä perusteella, että sen toiminta on yhteydessä rikollisjärjestöön.

Avajaisia vietettiin saman vuoden marraskuussa, esitukintamateriaalista ilmenee. Tilat käsittävät muun muassa säilytystilat moottoripyörille sekä baaritiskin.

Tänään Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa alkaneessa oikeudenkäynnissä poliisi ja moottoripyöräjengiläiset ovat eri linjoilla siitä, onko toiminnassa ollut kyse järjestäytyneestä rikollisryhmästä vai moottoripyöristä.

Syyttäjä vaatii valtaosalle Cannonball-jengin Heinolan osaston jäsenistä rangaistusta osallistumisesta järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan.

Lisäksi juttuun liittyy mm. epäilty törkeä alkoholirikos. Syytteen mukaan jengin tiloissa pyöritettiin salakapakkaa. Kaikkiaan juttuun nivoutuu noin kymmenen rikossyytettä.

Kaikki jengin entiset ja nykyiset jäsenet kiistivät tänään oikeudessa syyllisyytensä rikokseen. Heidän mukaansa kyse ei ole rikollisryhmästä, vaan kuten tiloistakin käy ilmi, tarkoitus on harrastaa moottoripyöräilyä ja viettää vapaa-aikaa kerhon tiloissa.

Tänään käsittelyssä oli ns. jengipykälä, alkoholirikoksen osalta juttua käsitellään myöhemmin tällä viikolla.

Yhteensä jutussa on syytettynä 29 henkilöä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.