Kuvat: Suomalaistähdet ottavat raivokkaasti kantaa imetyskohuun

Stylisti Teri Niitin käynnistämä imetyskohu on saanut myös suomalaistähdet liikkeelle puolustamaan imettäviä äitejä. 

Teri Niitti julkaisi myöhään perjantai-iltana Instagram-tilillään kuvan imettävästä äidistä ja tämän lapsesta. 

”Olisiko liikaa vaadittu, että julkisesti imettävä nainen piilottaisi toimintansa huivilla”, Niitti kysyy kuvan saatesanoissa. 

Kuva ja etenkin sen yhteydessä julkaistu teksti aiheutti välittömästi voimakkaan reaktion, jossa puolustetaan imettäviä äitejä, ja on saanut liikkeelle myös monet tunnetut suomalaiset.

Muun muassa Apulanta-yhtyeen nokkamies ja tuore isä, Toni Wirtanen, julkaisi imetykseen viittaavan kuvan, jonka yhteydessä pyysi Niittiä peittämään itsensä tunnisteella #coveryourselfteriniitti

– Imetys on luonnollista ja parasta juuri omalle lapselle. Imetin ja imetän tarpeen vaatiessa missä vaan, entinen missi Essi Pöysti toteaa jämäkästi.

– Mua ei haittaa vaikka ei pidetä imetystä piilossa, mutta itse tykkään käyttää jotain liinaa julkisilla paikoilla, kertoo Mari Valosaari

– Teri Niitti! Näin imetetään lennolla oikein, ohjeistaa Aku Hirviniemi


– Hups, ei ollut mitään millä peittää, vitsailee koomikko Ali Jahangiri

Marja Hintikka otti kohuun voimakkaasti kantaa raivokkaalla kuvalla ja pitkällä teksillä. Hintikka tunnetaan lapsiperheiden arkeen keskittyvän Marja Hintikka Liven juontajana. 

– Mitä itsensä peittämiseen tulee – sen voisi maalaisjärjellä ajatellä, että kuinka kiva itsestä olisi yrittää ruokailla kuumentava harso pään päällä. Jos se tuntuisi aikuisesta epämiellyttävältä, niin miltä mahtaa tuntua aistiherkästä ja lämmönsäätelykyvyttömästä vauvasta? Hintikka jyrisee.

– Ajatus näyttää olevan, että äidit tahallaan tissejään esittelisivät. Ei se ole niin. 

Jounin kaupan kauppias Sampo Kaulanen sen sijaan lupasi lahjoittaa Niitille pipon vuoden ensimmäisestä "pökö-päivityksestä".


Teri Niitti on myöhemmin pahoitellut päivitystään ja pyytää anteeksi niin kuvan äidiltä ja lapselta kuin kaikilta mielensä pahoittaneilta. 


Lue myös:

    Uusimmat