Kuvat paljastavat, kuinka silmittömän väkivallan kohteeksi Vallilan tapon uhri joutui – untuvatakissa yli 20 puukonreikää

1:05
Poliisin kuvat Vallilan veriteosta julki: Uhrin vaatteissa lukuisia puukonjälkiä, syytetyt piileksivät katolla ja peittelivät jälkiään.

Vallilan lokakuisen tapon uhri oli huumeita kaupannut 19-vuotias mies. Poliisin esitutkintamateriaalista selviää, miten rajun väkivallan uhriksi hän joutui kahden 16-vuotiaan ja 14-vuotiaan pojan käydessä hänen kimppuunsa.

Poliisin esitutkintamateriaalista ilmenee, että uhri yritti paeta tekopaikalta lokakuisena yönä, mutta pahoinpitelijät saivat hänet aina uudelleen kiinni. 

Pääsyytetyn, eli toisen 16-vuotiaan katsotaan lyöneen uhria puukolla kylkeen useita kertoja sekä ainakin kerran niskan alueelle. Tutkinnassa on selvinnyt, että iskuja oli ainakin 20. Pääsytetty on myöntänyt tapon ja törkeän ryöstön, joista hän on syytteessä. 

Toinen 16-vuotias myöntää ainoastaan ryöstön. Hän kertoi poliisikuulusteluissa kokeneensa, että rikoskumppanilla oli pakonomainen tarve pahoinpidellä ja käyttää puukkoa "hullun lailla". Toinen 16-vuotias kiisti käyttäneensä puukkoa itse.

Syytteen mukaan kaikki kolme tekijää olivat lyöneet ja potkineet uhria.

Asian käsittely alkoi tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Sivullinen näki reikiintyneen takin

Hätäkeskukseen soittanut mies kuvaili, että Päijänteenkadun ja Mäkelänkadun kulmassa on käynnissä "käsittämätön tappelu". Soittajan mukaan nuorelta vaikuttavat tekijät potkivat uhria muun muassa naamaan.

Toisen soittajan sanat kielivät samanlaisista havainnoista:

– Tääl on aika pahan näkönen tappelu. Siellä makaa nyt joku jo ilmeisesti maassa, soittaja kuvaili.

Kuolettavan väkivallan jälkeen rikospaikalle uhrin luokse ennätti mies, joka kiinnitti huomiota uhrin untuvatakissa oleviin lukuisiin reikiin. Hän kertoi poliiseille ymmärtäneensä tässä vaiheessa, ettei kyseessä ollut pelkkä nyrkkitappelu vaan vakavampi tapaus.

– Mä kuolen, uhri oli sanonut miehelle.

Väkivalta alkoi noin kello yhden aikaan yöllä, jolloin syytetyt ja uhri olivat sopineet tapaamisen Vallilan Alepan kulmille. Poikien tarkoitus oli viedä mieheltä huumeita.

Uhri vietiin ambulanssilla sairaalaan, jossa hän kuoli kello 2.30 samana yönä. Kuolemansyyksi todettiin alaonttolaskimon vamma.

14-vuotias poika ei joutunut rikosoikeudelliseen vastuuseen osallisuudestaan tapahtumiin, koska hän ei ollut vielä täyttänyt 15 vuotta.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, mitä poliisin esitutkintamateriaalista paljastui.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja