Kuvat paljastavat karun totuuden prinssi Andrew'n rapistuvasta kotikartanosta

Prinssi Andrew joutuu oikeuteen seksuaalirikossyytöksistä – tapaus liittyy Epsteinin seksirinkiin 0:45
Videolla: näin prinssi Andrew'n joutumisesta oikeuteen seksuaalirikoksesta syytettynä uutisoitiin vuonna 2022

Prinssi Andrew ei suostu muuttamaan kotikartanostaan Royal Lodgesta, vaikka hänellä ei ole varaa remontoida tai ylläpitää rapistuvaa kartanoaan. 

Prinssi Andrew'n  asumiskuviot jatkavat puhuttamistaan. Brittilehdet ovat jo tovin uutisoineet, että lähteiden mukaan kuningas Charlesin  mitta olisi tullut täyteen pikkuveljensä ja hovin häpeälampaan suhteen, joka ei suostu muuttamaan pois kotikartanostaan, 30-huoneisesta Royal Lodgesta isoveljensä kehotuksista ja käskyistä huolimatta. 

Charlesin on kerrottu jopa harkitsevan sitä, että joko pienentää veljensä taloudellista tukemista tai katkaisee sen kokonaan, mikäli Andrew ei tee työtä käskettyä ja muuta hänelle kaavailtuun pienempään Frogmore Cottageen, joka on prinssi Harryn  ja herttuatar Meghanin  perheen entinen Ison-Britannian koti. Lähteet kertovat Charlesin miettineen jopa sitä, että katkaisisi välinsä tyystin Andrew'hun. 

Andrew on aiemmin elellyt pitkälti 250 000 punnan (noin 293 500 euroa) vuotuisella avustuksellaan, jonka hänen edesmennyt äitinsä kuningatar Elisabet  hänelle myönsi. Tiettävästi Charles on jo pienentänyt tämän summan määrää.

Andrew ei ole tehnyt kuninkaallisia edustustöitään 2019 loppuvuoden jälkeen jouduttuaan vetäytymään tehtävistään johtuen väitetystä osallisuudestaan edesmenneen liikemiehen ja tuomitun seksuaalirikollisen Jeffrey Epsteinin  laittomaan seksi- ja hyväksikäyttörinkiin. 

Viimeinen niitti Andrew'n kuninkaalliselle edustuselämälle oli, kun yhdysvaltalainen Virginia Giuffre  haastoi prinssin oikeuteen vuonna 2021. Tuolloin Giuffre syytti Andrew'ta seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä seksiin pakottamisesta, joka oli tapahtunu 2000-luvun alussa Giuffren ollessa 17-vuotias, eli Yhdysvaltojen lain mukaan alaikäinen.

Näin ollen Andrew'lla ei myöskään käytännössä ole juurikaan tuloja, eikä hänellä ole lähteiden mukaan oikeastaan edes varaa ylläpitää Royal Lodgen kokoista kartanoa. Kukkaronnyöreistä kiinni pitävän Charlesin kerrotaan puolestaan olevan täysin kypsä siihen, että hän joutuu rahoittamaan Andrew'n hulppeaa elämäntyyliä. 

Charles onkin kertoman mukaan suunnitellut, että Andrew muuttaisi pienempään Frogmore Cottageen, ja puolestaan hänen poikansa prinssi William  ja prinsessa Catherine  perheineen muuttaisivat isompaan Royal Lodgeen. 

Toukokuussa Royal Lodgesta otetut kuvat paljastavat sen, millaisessa kunnossa kartanon ulkokuori todellisuudessa on. Kuvat näyttävät sen rakenteiden haalistuvat seinät, joissa on sammalta ja maali irtoamassa. Kiinteistöä ei ole peruskorjattu tai remontoitu merkittävästi sen jälkeen, kun Andrew muutti sinne 2000-luvun alussa. 

Ennen Andrew'ta Royal Lodgessa asusti kuningataräiti Elisabet, joka menehtyi vuonna 2002 oltuaan 101-vuotias. Andrew'n lisäksi Royal Lodgessa asuu myös hänen entinen vaimonsa herttuatar Sarah

Koska Royal Lodge rapistuu rapistumistaan, on tilanteesta lähipiirilähteiden mukaan tulossa varsin tukala Andrew'lle. 

– Nykyisessä tilanteessa elämä Royal Lodgessa muuttuu herttuan kannalta yhä kylmemmäksi ja epämukavammaksi. Ainoa kysymys on nyt, milloin hän tajuaa, että hänestä on tullut oman ylpeytensä vanki – ja että avainten palauttaminen antaisi hänelle paljon enemmän mukavuutta ja hänen perheensä jatkuvan tuen, kuningas Charlesin nimeltä mainitsematon ystävä sanailee. 

Viimeisimmän mielipidemittauksen mukaan prinssi Andrew on kirkkaasti kuninkaallisen perheen epäsuosituin jäsen. Kyselyyn vastanneista 76 prosenttia kertoi, ettei pidä Andrew'sta.

Lue myös:

    Uusimmat