Lähteet: Kuningas Charlesin tuskallinen väsytystaistelu jatkuu – prinssi Andrew'n itsepintaisuus saattaa johtaa äärimmäiseen ratkaisuun

Prinssi Andrew joutuu oikeuteen seksuaalirikossyytöksistä – tapaus liittyy Epsteinin seksirinkiin 0:45
Näin vuonna 2022 uutisoitiin prinssi Andrew'n joutumisesta oikeuteen yhdysvaltalaisen Virginia Giuffren syytettyä kuninkaallista seksuaalisesta hyväksikäytöstä 2000-luvun alussa

Prinssi Andrew ei suostu vieläkään muuttamaan pois Royal Lodge -kartanosta kuningas Charlesin kehotuksista ja käskyistä huolimatta.

Kuningas Charlesin, 75, tuskastuttava tilanne pikkuveljensä prinssi Andrew'n, 64, asumistilanteen kanssa jatkuu lähteiden mukaan edelleen, kertoo The Sun

Lähteet kertovat, että vastoin Charlesin tahtoa Andrew ei ole vieläkään suostunut muuttamaan pois Royal Lodgesta, jossa hän on asunut vuodesta 2002 lähtien. Jo pitkään kuninkaalliset lähteet ovat kertoilleet, että Charles haluaisi Andrew'n muuttavan Royal Lodgesta pienempään Frogmore Cottageen, joka on prinssi Harryn  ja herttuatar Meghanin  entinen Ison-Britannian koti. 

Tähän Andrew ei ole kuitenkaan suostunut, ja on vastoin Charlesin tahtoa jämähtänyt asumaan 30-huoneiseen kartanoonsa. 

Andrew joutui vetäytymään kuninkaallisista velvollisuuksistaan ja töistään sekä menetti liudan arvonimistään vuonna 2019 johtuen väitetystä osallisuudestaan edesmenneen liikemiehen ja tuomitun seksuaalirikollisen Jeffrey Epsteinin  laittomaan seksi- ja hyväksikäyttörinkiin. 

Koska Andrew ei ole vuosiin tehnyt kuninkaallisia töitä, ei hänellä tiettävästi ole juurikaan tuloja. Näin ollen Andrew'n elämää rahoittaa toistaiseksi kuninkaallisen perheen pää, Charles. 

Palatsin lähteet kuitenkin kertovat nyt, että mikäli Andrew ei suostu muuttamaan pois Royal Lodgesta, harkitsee Charles kovempia keinoja. Lähteiden mukaan Charles saattaisi esimerkiksi harkita uudelleen sitä, miten paljon – tai vähän –  taloudellista tukea tarjoaa vastaisuudessa pikkuveljelleen. 

Charlesin on kerrottu olevan erittäin vastahakoinen sen suhteen, että rahoittaisi veljensä hulppeaa elämää omasta pussistaan. Charlesin kerrotaan ylipäätään haluavan, että Andrew'n ollessa poissa kuninkaallisista töistään nyt ja todennäköisesti loppuelämänsä ajan, tulisi myös hänen kulujensa olla mahdollisimman pienet. 

Andrew puolestaan kertoman mukaan on pyrkinyt jatkuvasti vetoamaan siihen, että hänellä olisi 75 vuoden voimassa oleva vuokrasopimus kartanoon. 

Kuninkaallista perhettä läheinen lähde kertoo, että tilanne voidaan hoitaa "joko siististi ja tyylikkäästi" tai tilanne voi myös mennä rumaksi. Hän arvelee, että elämä Royal Lodgessa tulee väistämättä muuttumaan hankalammaksi Andrew'lle. 

– Ainoa kysymys on nyt se, milloin hän tajuaa, että hänestä on tullut oman ylpeytensä vanki, ja että avainten luovuttaminen takaisin tarjoaisi hänelle paljon enemmän mukavuutta ja perheensä tuen jatkumisen. 

Royal Lodgessa Andrew'n kanssa asuu myös hänen ex-vaimonsa herttuatar Sarah Ferguson.

Lue myös:

    Uusimmat