KUVAT: Mikä poistaa etikettien liiman parhaiten - etikka, öljy vai sooda?

Itsepintaiset tarratahrat ärsyttävät, oli kyseessä sitten cd:n kansi tai hilloa varten tarvittava lasipurkki. Liima rapsutellessa menee paitsi aika ja hermot, niin useimmiten myös kynnet.

Netissä pyörii erilaisia tarraliiman poisto-ohjeita. Joku vannoo öljyn nimeen, toinen etikan, kolmas ruokasoodan neljäs jonkin muun. Osa etiketeistä lähtee kiltisti irti, osaa ei saa rapsuttamallakaan.

Testasimme ruokasoodan, öljyn ja etikan. Mikä poisti etiketin ja liiman parhaiten? Aineiden tehot testattiin kolmeen lasipurkkiin, joissa kaikissa oli etiketti yhä jäljellä, ja tiukka liima.

Kaikkein parhaiten urakasta todella tiukan etikettiliiman kanssa suoriutui ruokasooda ja vesi. Etikalla sai hangattua etiketin irti, mutta tiukkaan liimaan se ei purrut millään lailla. Öljy ei edes saanut etikettiä irtoamaan.

Etiketti ja liima irtosivat helpoiten, hieman käsivoimaa käyttäen, märän rätin ja ruokasoodan avulla.

Etikkainen rätti ja ruokasooda toimivat myös, ei kuitenkaan läheskään yhtä hyvin kuin pelkän veden kanssa ja voimaa piti käyttää runsaasti enemmän.

Öljystä ja ruokasoodasta tehty tahna ei tahtonut irrottaa etikettiä eikä liimaa, vaikka sen antoi vaikuttaa kymmenisen minuuttia. Öljy-soodaseos vaati kaikista eniten käsivoimaa, eikä poistanut kaikkia liimajälkiä. Kaiken lisäksi purkista tuli öljyinen, joten se piti pestä lopuksi.

Onko sinulla toimiva niksi etikettien poistamiseen? Jaa se lukijoiden kanssa kommentoimalla alle.

Lue myös:

    Uusimmat