KUVAT: Ivana Helsingin uusi Muumi-mallisto on häikäisevää katsottavaa

Moomin by Ivana Helsinki -mallisto esiteltiin suurelle yleisölle tiistaina 24.9. Helsingissä. Kyseessä oli maailman ensi-ilta ja yleisö taputti haltioissaan näytöksen jälkeen.

Eilen esiteltiin Moomin by Ivana Helsinki -mallisto, joka tekee kunniaa Muumien äidille, kuvataiteilija-kirjailija Tove Janssonille. Mistä idea kyseiseen mallistoon syntyi, Paola Suhonen?

– Idea lähti siitä, että meillä on yhteisiä tuttavia Sophia Janssonin ja muun muumiperheen kanssa. Meidät niin sanotusti yhytettiin yhteen, Suhonen kertoo.

Sophia Jansson on Tove Janssonin sisarentytär ja Moomin Characters Oy Ltd:n pääosakas sekä taiteellinen johtaja. Suhosen mukaan yhteistyö heidän välillään sujui paremmin kuin hyvin.

– Heti ensitapaamisessa tuli mieleen, että ollaan kuin yhdestä puusta veistetty. Meillä oli samalainen mielenmaisema ja estetiikka, johon pystyinkin heti samaistumaan.

Kokoelmasta löytyy mekkoja, tunikoita, neuleita, takkeja sekä asusteita. Vaatesuunnittelija paljasti mallistossa esiintyvien pitsiasujen olevan hänen lempivaatteitaan. Onko tähän jotain erityistä syytä?

– Pitsissä päästiin tietynlaiseen herkkyyteen, mikä Tovella alkuperäisissä piirustuksissaan oli. Tekstiilimateriaalina pitsissä päästää herkkään ja kauniiseen lopputulokseen, Suhonen kertoo ja esittelee vaatteissa piileksivää muumihahmoa.

Moomin by Ivana Helsinki -mallisto suunniteltiin nopeasti ja projektiin tarvittiinkin kaikki suunnittelijat.  

24. syyskuuta 2014 Helsingin Designmuseossa järjestetty näytös oli maailman ensi-ilta. Muu maailma pääsee nautiskelemaan Moomin by Ivana Helsinki -malliston näytöksestä seuraavaksi Tokion muotiviikoilla.

Suhosen muotiluomuksissa nähdään sekä Tove Janssonin alkuperäisiä kuvitustöitä että Ivana Helsingin omia, Muumi-inspiroituneita kuvituksia ja printtejä. Mikä onkaan suunnittelijan lempimuumihahmo?

Pikku Myy, siinä on jotain sellaista tuittupäätä ja särmää. Tunnistan ehkä jotain temperamenttia siinä, Suhonen naureskelee.

Lue myös:

    Uusimmat