KUVA: Esko Salminen esitteli kesäpartansa – kuin joulupukki

Legendaarinen näyttelijä Esko Salminen on helteestä huolimatta kääntänyt katseen jo syksyyn ja kasvattanut komean parran.

MTV.fi tapasi näyttelijä Esko Salmisen Aikuisten poika -elokuvan lehdistötilaisuudessa.

Aikuisten poika kertoo Oliverista (Esa Nikkilä), joka menettää vanhempansa autokolarissa. Lämminhenkisessä tarinassa Oliver tutustuu elokuvateatteria pyörittävään Jaakkoon (Esko Salminen). Elokuvaa kuvattiin pääosin Tampereella kesällä 2013.

– Kuvauksista on jo niin kauan, että vähän on vaaleita muistoja. Erittäin miellyttävä ja kiva projekti oli kyllä. Juha Lehtola on mitä miellyttävin ja fiksuin kaveri ja sitten vielä pahuksen lahjakas, Salminen kehuu.

– Kuvauksissa kaikki meni niin kuin oli laskettu. Yleensä elokuvissa tulee jotain vaikeuksia, mutta ainakaan meidän kohdalla en huomannut mitään, hän jatkaa.

Tänä kesänä Salminen on viihtynyt tv-sarjan kuvauksissa. Lisäksi näyttelijä on ehtinyt myös rentoutua, hän on muun muassa viettänyt noin kuusi viikkoa saaristossa vaimon ja lasten kanssa.

–  Kaksi viikkoa ensin palelimme, onneksi kaveri olivat tuoneet puita. Piti olla kaikki vaatteet päällä ja kaikki mahdolliset lämmittimet toiminnassa. Sitten yhtäkkiä tuli helle ja meno oli kuin paratiisissa tai Ranskan Rivieralla.

Salminen on hyvin ruskettunut, mutta lisäksi hänen kasvojaan koristaa komea kesäparta. Syy parrankasvuun löytyy syksyllä koittavasta teatteriroolista.

– Puolentoista viikon päästä alkaa Vanja-enon harjoitukset Kaupunginteatterissa. Näyttelen vanhaa professoria, joten siitä tämä komistus leuassa. Ainakin toistaiseksi pidän siis tätä, hyväntuulinen Salminen kertoi.

Aikuisten poika elokuvateattereissa 29.8.2014. Elokuvan on ohjannut Juha Lehtola ja sen pääosissa nähdään Kari Hietalahti, Esa Nikkilä, Tommi Korpela, Maria Heiskanen, Susanna Haavisto, Esko Salminen ja Sulevi Peltola. 

Lue myös:

    Uusimmat