Mainos

Kuusi vuotta panttivankina ollut nainen vapautettiin

Kolumbian armeija on pelastanut Farc-sissiliikkeen kuusi vuotta vankina pitämän ranskalais-kolumbialaisen Ingrid Betancourtin. Puolustusministeri Juan Manuel Santosin mukaan operaatiossa Kolumbian kaakkoisosassa vapautettiin myös kolme amerikkalaista panttivankia ja 11 kolumbialaista sotilasta. Vapauttajat olivat naamioituneet sissiliikkeen jäseniksi.

Santos kertoi, ettei kukaan loukkaantunut operaatiossa. Hänen mukaansa vapautetut ovat melko hyvässä kunnossa siihen nähden, että heitä on pidetty vuosia vankeina viidakossa. Aiemmin Betancourtin, 46, oli kerrottu kärsivän maksaoireista ja olevan hyvin sairas.

Betancourtin poika Lorenzo Delloye sanoi olevansa suunnattoman onnellinen äitinsä vapautumisesta.

Farc-sissiliike sieppasi Betancourtin vuonna 2002 kesken presidentinvaalikampanjan. Hänellä on sekä Kolumbian että Ranskan kansalaisuus.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy oli asettanut Betancourtin vapauttamisen yhdeksi tärkeimmistä ulkopoliittisista tavoitteistaan.

Tärkeä voitto Kolumbian hallitukselle

Kolme amerikkalaispanttivankia ovat Yhdysvaltojen puolustusministeriön työntekijöitä. He joutuivat sissien sieppaamiksi vuonna 2003 sen jälkeen, kun heidän lentokoneensa oli syöksynyt maahan Farcin hallitsemalla alueella viidakossa.

Yhdysvallat oli luvannut viiden miljoonan dollarin eli noin 3,2 miljoonaa euron palkinnon sille, joka auttaa saamaan miesten sieppaajat kiinni.

Farcin sissit ovat taistelleet Kolumbian hallitusta vastaan jo yli 40 vuotta. Järjestö pitää hallussaan laajoja alueita Kolumbiassa ja rahoittaa toimintaansa huumekaupalla ja sieppauksilla.

Viime vuosina Farcin rivit ovat kuitenkin harvenneet ja Kolumbian armeija on surmannut useita liikkeen tärkeistä johtajista. Sisseillä arvioidaan silti olevan viidakossa vielä satoja panttivankeja, joita Farc on yrittänyt vaihtaa vankilassa istuviin jäseniinsä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja