Mainos

Kuulutko sinä heihin? Moni työntekijä hävittänyt luottamuksellista tietoa muistitikun mukana

Useampi kuin joka toinen työntekijä on hävittänyt luottamuksellista tietoa kadonneen muistitikun mukana. Tuoreesta tutkimuksesta selviää, että moni pohjoismaalainen suhtautuu edelleen huolettomasti USB-muistien tietoturvaan. Suomalaiset sijoittuivat Ponemon Instituutin tekemässä USB-turvallisuus-tutkimuksessa Euroopan välimaastoon.

Muistivalmistaja Kingston Technologyn teettämän tutkimuksen mukaan työntekijät käyttävät USB-muisteja luvatta noin 77 prosentissa pohjoismaalaisista yrityksistä. Vastaava keskiarvo eurooppalaisittain on 75 prosenttia

57 prosentissa pohjoismaalaisista yrityksistä työntekijät kadottavat USB-muisteja jatkuvasti ilman, että kertovat asiasta työnantajalleen. Tässä pohjoismaalaiset ovat kuitenkin hieman muita eurooppalaisia parempia, sillä vastaava luku koko Euroopassa oli 63 prosenttia.

Tutkimuksessa pohjoismaisista vastaajista 54 prosenttia arvelee, että organisaatio on hävittänyt luottamuksellista tietoa kadonneen muistitikun mukana kahden kuluneen vuoden aikana.

– Tutkimus vahvistaa, että monet organisaatiot edelleen vähättelevät salaamattomien USB-muistien aiheuttamia turvallisuusriskejä, sanoo Kingstonin Suomen liiketoimintoja johtava Mikko Maanoja.

Välinpitämättömyys johtaa tietovuotoihin

Tutkimuksessa selvisi, että 82 prosentilla pohjoismaisista organisaatioista on USB-muisteja koskeva toimintaohjeisto. Näistä organisaatioista 69 prosenttia vaatii luottamuksellisen tiedon kanssa toimivia työntekijöitä käyttämään salattuja USB-muisteja. 52 prosenttia käyttää pistotarkastuksia ja 49 prosenttia verkkotyökaluja käytön valvomiseen.

Jopa 82 prosenttia vastaajista pitää USB-muistien korkeaa tietoturvaa tärkeänä tai erittäin tärkeänä. Kuitenkin vain 30 prosentissa pohjoismaisista organisaatioista on käytössä teknologiaa, jolla voidaan estää tai havaita luottamuksellisen aineiston luvaton kopiointi USB-muisteille.

54 prosenttia pohjoismaisista vastaajista uskoo, että heidän organisaatiossaan on tapahtunut tietovuoto kadonneen USB-muistin johdosta. Kahden viime vuoden aikana tämänkaltaisia tapauksia oli yhtä organisaatiota kohden tapahtunut keskimäärin 3,5 kappaletta. Tietovuotojen syynä on useimmiten työntekijöiden välinpitämättömyys ja huolimattomuus.

Tutkimuksessa selvitettiin, miten organisaatiot valvovat USB-muisteille tallennetun datan tietoturvaa. Tutkimus toteutettiin kesän aikana kymmenessä Euroopan maassa ja siihen haastateltiin yhteensä 2 942 IT-ammattilaista, joilla on keskimäärin yli 10 vuoden kokemus alalta. Pohjoismaissa kyselyyn vastasi 303 IT-alan ammattilaista, joilla oli keskimäärin 13 vuoden kokemus alalta.

USB-muistien turvallisuusasioissa ehdoton edelläkävijä on Saksa. Siellä 62 prosentilla vastaajista oli käytössä teknologiaa, jolla voidaan estää USB-muistien luvaton käyttö. Eniten kehitettävää on Ranskassa, jossa 85 prosenttia vastaajista kertoi, että organisaatiossa käytetään USB-muisteja luvatta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.