Kuulustelupöytäkirja: Vettenterä myöntää esiintyneensä Enkeli-Elisan vanhempina

Enkeli-Elisa-kirjan kirjoittanut Minttu Vettenterä myöntää esiintyneensä Elisan vanhempina internetissä. Päijät-Hämeen poliisin kuulustelupöytäkirjan mukaan Vettenterä on kirjoittanut itsemurhan tehneestä tytöstä kertovaan blogiin tytön vanhempina eli "Miksuna" ja "Riikkana".

Kuulusteluissa poliisi kysyi, keitä nämä henkilöt olivat. Vettenterän mukaan "henkilöt pohjautuvat henkilöihin, joiden lapset ovat tehneet itsemurhan tai kärsivät pahoista ongelmista koulukiusaamisen vuoksi".

– Jos tarkoitetaan, että olisi Elisan äiti ja isä, jotka kirjoittavat blogia, niin ei, he eivät ole todellisia henkilöitä, Vettenterä myönsi kuulustelussa.

Vettenterän mukaan blogin tekstit olivat pääosin hänen itsensä kirjoittamia ja perustuivat siihen, mitä eri ihmiset ovat hänelle puhuneet tai viestitelleet.

– Tämä siksi, että siinä vaiheessa, kun asia oli tullut julkiseksi, nämä ihmiset olivat niin väsyneitä, etteivät he itse pystyneet blogia pitämään, Vettenterä perusteli kuulustelussa.

Vettenterä väitti kuulusteluissa kuitenkin keskustelleensa Enkeli-Elisan "todellisten" vanhempien kanssa.

Poliisi: Ei rikosta

Muissakin asioissa Vettenterä myöntää tehneensä virheitä. MTV3 Uutisten haltuun saaman poliisin kuulustelupöytäkirjan mukaan Vettenterä sanoi poliisille, ettei hänen julkisuuteen antamansa tieto Enkeli-Elisan kuolinpäivästä ollut oikea.

Poliisi kysyikin Vettenterältä kuulusteluissa, miksi hän esitti julkisuudessa asian niin, että kuolinpäivä olisi ollut pääteltävissä todellinen.

– Niin kuin sanoin, olen varmasti tehnyt matkan varrella virheitä… En osannut korostaa sitä tarpeeksi, että oikeaa kuolinpäivää ei haluta antaa ihmisten suojelemiseksi, Vettenterä sanoi poliisikuulusteluissa.

Eikö tämä ole mielestäsi ihmisten harhaanjohtamista valheellisella tiedolla, joka esitetään totena, kun taustalla on ollut myyntiin valmistuva kirja, poliisi kysyi kuulusteluissa.

– En ajatellut niin, että ihmiset ottavat kaiken niin kirjaimellisesti. Minulla ei ollut pyrkimystä minkäänlaiseksi julkisuuden henkilöksi, Vettenterä vastasi heinäkuun 23. päivänä pidetyssä poliisikuulustelussa.

Syyttäjä on poliisin kanssa yhtä mieltä siitä, ettei Enkeli-Elisasta kirjoittanut Vettenterä syyllistynyt rikokseen. Syyttäjä on tänään päättänyt, että esitutkinta asiassa lopetetaan.

Viranomaiset pohtivat, syyllistyttiinkö tapauksessa petokseen. Viitteitä tällaisesta ei kuitenkaan saatu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja