Kuudes tuomio Oulun seksuaalirikoskokonaisuudessa: 38-vuotias mies tuomittiin pitkään vankeuteen – uhri tekoaikaan 12–13-vuotias

Oulun käräjäoikeus on antanut kuudennen tuomion Oulussa paljastuneessa laajassa seksuaalirikoskokonaisuudessa.

38-vuotias mies tuomittiin neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan tekoaikaan 12–13-vuotiaan lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Oikeuden mukaan mies ja uhri olivat tutustuneet sosiaalisessa mediassa ja pitäneet yhteyttä Kik-sovelluksella. Rikokset tapahtuivat hotellissa kolmella eri tapaamiskerralla vuosina 2017 ja 2018.

Tuomittu Hassan Mohamud Mohamed oli ollut yhdynnässä lapsen kanssa, ja lisäksi muun muassa saanut tämän lähettämään itsestään alastonkuvia sekä lähettänyt lapselle kuvia sukupuolielimestään.

– Rikos on kokonaisuutena arvostellen törkeä, koska asianosaisten välinen ikäero on suuri vastaajan ollessa tekohetkillä 36–37-vuotias ja koska kyse on ollut asianomistajan kiinnostuksen hyväksikäytöstä petollisella tavalla, oikeus toteaa julkisessa selosteessa.

Mohamed oli myös käyttänyt väkivaltaa pakottaessaan lapsen seksuaalisiin tekoihin.

– Mohamed on pakottanut asianomistajan polvilleen ja laittanut käden nyrkkiin pakottaen asianomistajan ottamaan vastaajan peniksen suuhun. Mohamed on työntäessään peniksensä asianomistajan peräaukkoon vetänyt asianomistajaa hiuksista, läpsinyt takapuoleen ja reisiin sekä pitänyt kädestä kiinni ja käskenyt asianomistajaa olemaan hiljaa, oikeus toteaa.

Oikeuden mukaan lapsi ei ollut päässyt tilanteesta pois, vaan oli joutunut alistumaan sukupuoliyhteyden jatkumiseen vasten tahtoaan.

Kokonaisuudessa yhteensä kahdeksan miehen epäillään tehneen seksuaalista väkivaltaa samalle uhrille. Kaikki kuusi tähän mennessä tuomittua on saanut vankeustuomion. Kahden viimeisen epäillyn kohdalla ratkaisut on määrä antaa perjantaina.

Juttua täydennetty kello 14.14.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja