Kuntaliitto ratkoo pitkäaikaistyöttömyyttä

Suomen kuntaliitossa valmistellaan uusia esityksiä pitkäaikaistyöttömien aktivoimiseksi, kertoi varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen liiton maakuntatilaisuudessa Jyväskylässä keskiviikkona.
-Kuntaliitto on huolissaan siitä, että pitkäaikaistyöttömät ovat jääneet liian vähälle huomiolle viimeaikaisessa keskustelussa, Kietäväinen toteaa. Kietäväisen mukaan tekeillä on tuhti paketti, jolla ongelmaan pyritään löytämään uusia ratkaisuja. Kuntaliiton valtuusto käsittelee asiaa joulukuussa.

-Se mistä olemme keskustelleet, ei ole ihan Tanskan malli, mutta sinne päin. Ajatuksemme on, että kuntiin perustettaisiin eräänlainen työjaos hallinnoimaan kolmannen sektorin tarjoamia työtehtäviä. Myös työttömillä olisi jaoksessa edustus, Kietäväinen luonnostelee. Kuntaliiton mallissa pitkäaikaistyöttömille ei tarjottaisi varsinaista työsuhdetta, vaan toimeksiantoa, joka takaisi työttömyysturvaa paremman toimeentulon tason.

-Tehtävät voisivat olla hoivatehtäviä tai ympäristönhoidon tehtäviä, joita nämä ihmiset pystyvät tekemään, Kietäväinen ehdottaa. Kuntaliitto pyrkii vaikuttamaan myös nykyistä yksilöllisemmän työmarkkinakoulutuksen aikaansaamiseksi. Kietäväisen mukaan Suomessa on harjoitettu liikaa massakoulutusta sekä nopeasti käynnistettyjä kursseja aloille, joille ei työmarkkinoilla ole kysyntää.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat