Mainos

Kunnat toivovat vapaaehtoistyön kasvua

Taloudellisten resurssien kanssa painiskeleville kunnille esimerkiksi järjestöjen tekemä työ on ensiarvoisen tärkeää. Ikääntyminen vaivaa kuitenkin myös järjestökenttää.

Helsingissä Kaivopuistoa valmisteltiin tänään talvikuntoon ensimmäistä kertaa talkoovoimin. Rakennusvirasto toi puistoon 150 haravaa ja lähes kaikille löytyi käyttäjä.

- Perusverorahoilla saadaan joku taso pidettyä, mutta koko ajan puistojen rahoja leikataan vähemmäksi. Kun ihmiset alkavat vaikka keräämään roskia pois puistoista, se on mieletön säästö, sanoo projektipäällikkö Elina Nummi Helsingin kaupungin rakennusvirastosta.

Talkootyö on Helsingissä vielä vähäistä, mutta siitä on tavoitteena tehdä tapa. Esimerkiksi Turussa ja Hämeenlinnassa kaupungin palkkalistoilla on oma talkootyönohjaaja.

Sponsorit uusi apu

Suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle vapaaehtoistoiminnan merkitys kasvaa yhä. Jo nyt sillä on iso rooli vaikkapa sosiaali- ja terveyspuolella sekä liikunta- ja kulttuurisektorilla.

- Ainakin kuntien odotukset ovat aika suuret järjestöjen suhteen. Taloudelliset resurssit kunnissa vähentyvät, jolloin kunnat odottavat, että saavat vähän palvelutuotantoon apua erilaisilta järjestöiltä, kertoo tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom Suomen Kuntaliitosta.

Järjestökenttäkin vanhenee muun väestön tahdissa, eikä sen varaan voi Pekola-Sjöblomin mielestä liiaksi laskea.

Uusiksi yhteistyökumppaneiksi kunnille ovatkin tulossa sponsorit, joiden avulla voidaan hankkia vaikkapa uudet puistonpenkit - kuten Kaivopuistoon.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 17.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.