Mainos

Kunnat suunnittelevat veronkorotuksia

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja arvioi, että kunnallisvaalien jälkeen tuloveron korotusta suunnittelee ainakin 80 kuntaa.

Moni kunta lykkää veroprosentin korotuksiaan vasta kunnallisvaalien jälkeen. Kuntien tavallisin tuloveroprosentti on tänä vuonna 19. Vain viidessä kunnassa veroprosentti jää enää alle 17. Yksi näistä kunnista on pohjoissavolainen Lapinlahti, joka on pitänyt veroprosenttinsa ennallaan 17 prosentissa jo yli 30 vuoden ajan. Kunnanjohtaja laskee, että matalasta veroprosentista on tullut vuosien aikana kuntalaisille selvää säästöä.

- Jos meillä olisi ollut viimeisimmän 10 vuoden aikana sama veroprosentti kuin Ylä-Savossa keskimäärin, niin kuntalaisilta olisi kerätty 10 miljoonaa euroa enemmän veroja, kuvaa kunnanjohtaja Kari Virranranta.

Kuntaliiton selvityksen mukaan 40 prosenttia kunnista harkitsee veroprosentin nostoa lähivuosina. Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen veikkaa, että vaalien jälkeen korotus toteutuu vähintään 80 kunnassa. Näiden kuntien joukossa on myös Lapinlahti, joka aikoo korottaa tuloveroprosenttiaan ensimmäisen kerrran yli 30 vuoteen.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 10.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.