Kuningatar Elisabetin kanssa tämän viimeisen viikonlopun viettänyt pastori paljastaa, millainen monarkki oli vain päiviä ennen kuolemaansa

17:04
Lontoossa ammuttiin 96 kunnialaukausta – yksi jokaista kuningatar Elisabetin ikävuotta kohti

Pastori Iain Greenshields paljastaa, millainen kuningatar Elisabet oli elämänsä viimeisenä viikonloppuna.

Brittihovi tiedotti torstai-iltapäivällä 8. syyskuuta, että 96-vuotiaan kuningatar Elisabetin tila on romahtanut. Muutamaa tuntia myöhemmin hovi ja BBC kertoivat kuningattaren siirtyneen ajasta ikuisuuteen Balmoralin linnassa.

Elisabet vietti elämänsä viimeisen viikonlopun pastori Iain Greenshieldsin kanssa. Greenshields yöpyi kuningattaren luona Balmoralissa. Hänet oli kutsuttu pitämään saarna paikallisessa kirkossa, jossa Elisabet tapasi käydä Balmoralissa oleillessaan.

 The Timesille antamassaan haastattelussa Greenshields kertoi hallitsijan olleen "täynnä iloa" vain muutama päivä ennen kuolemaansa.

– Se oli fantastinen vierailu. Hänen muistinsa oli aivan uskomaton ja hän oli täynnä hauskuutta, Greenshields sanoi The Timesille kuningattareen viitaten.

Vierailunsa aikana Greenshields illallisti lauantai-iltana ja lounasti sunnuntai-iltapäivänä kuningattaren, nykyisen kuningas Charlesin ja prinsessa Annen kanssa. Pastorin mukaan kuningatar kertoi hänelle muun muassa lapsuudestaan sekä menneisyydessä omistamistaan hevosista. Hän kertoi kuningattaren muistaneen merkittävän hyvin niin ihmisten, paikkojen kuin 40 vuotta sitten omistamiensa hevosten nimet.

– Minulle tuli suurena shokkina, kun kuulin hänen olevan vakavasti sairas, koska hän oli uskomattoman hyvässä kunnossa viikonloppuna, Greenshields kertoi.

Greenshields puhui kuningattaren viimeisestä viikosta myös BBC Radio Scotlandin Good Morning Scotland -ohjelmassa. 

 – Hän oli loistavassa kunnossa, todella hyvällä tuulella – ilmeisen heikko, sen huomasi, mutta täysin tajuissaan, hän kertoi kuningattareen viitaten.

– Hänen terveydentilansa oli heikko, tiesimme sen, mutta kun lähdin hänen luotaan sunnuntaina, hän oli erittäin positiivinen ja minun on vain niin vaikea uskoa, että asiat ovat muuttuneet niin paljon näiden muutaman päivän aikana, hän jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja