Kuningatar Elisabetin terveydentilan kerrotaan romahtaneen – monarkki siirrettiin lääkärien valvontaan

Kuningatar Elisabetin terveydentila on herättänyt huolta. 

Kuningatar Elisabetin, 96, tilan kerrotaan heikentyneen, ja hän on parhaillaan lääkärien valvonnassa.

– Tämän aamuisen lisäarvioinnin jälkeen kuningattaren lääkärit ovat huolestuneita hänen majesteettinsa terveydestä ja ovat suositelleet, että hän pysyy tarkkailun alla, Buckinghamin palatsi tiedotti. Hänen kerrotaan pysyvän Balmoralin linnassa.

Kuningatar joutui siirtämään Britannian monarkin neuvonantajien toimielimen Privy Councilin kokousta lääkärin määrättyä hänet lepoon. Asiasta uutisoivat muun muassa Hello! ja The Guardian.

– Eilisen täyden päivän jälkeen hänen majesteettinsa vastaanotti lääkärien neuvon levätä, Buckinghamin palatsin edustajan kerrotaan kommentoineen. 

Kuningatar kuvattiin vielä aikaisemmin tällä viikolla hyvinvoivan oloisena, kun hän tapasi Iso-Britannian uuden pääministeri Liz Trussin ja pyysi tätä muodostamaan hallituksen.

Truss otti niin ikää kantaa kuningattaren vointiin Twitterissä. 

– Koko maa on syvästi huolissaan Buckinghamin palatsin uutisista, jotka saapuivat lounasaikaan. Minun ja muiden Britannian kansalaisten ajatukset ovat hänen majesteettinsa kuningattaren ja hänen perheensä kanssa, Truss kirjoittaa twiitissään.

Kuningatar Elisabet tapasi Iso-Britannian uuden pääministeri Liz Trussin aikaisemmin tällä viikolla.

Liz Truss on 17. pääministeri kuningatar Elisabetin valtakaudella – näin Britannian valtaapitävien tapaaminen sujui 1:01

Lue myös:

    Uusimmat