Kun mies tienasi enemmän, hän päätti kaikesta – ei anna samaa oikeutta töihin palanneelle vaimolleen: "Tämä tekopyhyys tekee minut hulluksi"

Aiemmin tämän naisen aviomies tienasi paljon – ja myös päätti, mitä rahoilla tehdään. Nyt, kun roolit ovat kääntyneet päälaelleen, mies ei suostu muuttamaan tapojaan.

Dana Norris vastaa Role Reboot -sivustolla lukijoidensa kysymyksiin. Eräällä pariskunnalla on melko tavalliselta kuulostava ongelma: he eivät voi lakata riitelemästä rahasta.

– Kun menimme yhteen, mies tienasi enemmän kuin minä, aika paljonkin enemmän. Hän rakasti hemmotella minua ja minä sallin sen, nimimerkki Money Maker sanoo.

Pari avioitui. Kun perheeseen syntyi lapsia, äiti jäi kotiin. Nyt hän on kuitenkin palannut töihin ja tienaa hyvin.

– Itse asiassa tienaan paljon enemmän kuin aviomieheni, jolla on ollut urallaan muutamia takaiskuja ja hän aloittelee nyt uudelleen uudessa yrityksessä, Money Maker kuvaa.

"Kun hän toi leivän pöytään, taivuin paljon hänen tahtoonsa"

Nyt mies tekee enemmän kotitöitä kuin aiemmin ja huolehtii myös lapsista. Yksi asia ei kuitenkaan ole muuttunut.

– Kun hän toi leivän pöytään, taivuin paljon hänen tahtoonsa. Annoin hänen saada viimeisen sanan siinä, miten ja milloin käytimme rahaamme, mutta nyt, kun minä tienaan enemmän, hän ei anna minun käyttää samanlaista valtaa rahoihimme, vaimo sanoo.

Video: Raha ei aina tuo onnea. Veikkaus toteutti suurvoittajille kyselyn, jossa voittajat kertoivat, miten jättisumma vaikuttaa elämään. Artikkeli jatkuu videon alla.

1:36

– Hän tappelee kanssani kaikesta, mihin haluan käyttää rahaa, kuten kenkiin, ja kutsuu niitä "tarpeettomiksi", vaikka minä en sanonut mitään, kun hän tapasi käyttää tonneja golf-kerhoihin ja muihin luksustuotteisiin. Haluan avioliittoni toimivan, mutta tämä tekopyhyys tekee minut hulluksi.

"Lakkaa olemasta tuollainen k*sipää rahan suhteen"

Kysymykseen vastaavan Norrisin mukaan pari on tilanteessa, jossa kaksi vaikeaa ihmistä muodostaa huonon avioliiton.

– Nyt meidän täytyisi poistaa ainakin yksi k*sipää tilanteesta. Kun otetaan huomioon, että ainoa ihminen, jota voit hallita, olet sinä itse, neuvoni on: lakkaa olemasta tuollainen k*sipää rahan suhteen, Norris sanoo.

– Tämä ei varmaan ole se neuvo, jota toivoit, ja se voi tuntua sinusta uskomattoman epäreilulta, etkä ole väärässä. Se on epäreilua. Mutta olet aikuinen ja avioliitossa, joten asioiden saaminen sujumaan ja asioiden reiluus ovat yleensä kaksi eri asiaa.

"Miksi yrität pitää yllä farssia"

Norris itse ei usko, että sillä, jolla on suhteessa enemmän rahaa, olisi automaattisesti parempia ideoita tai tavoitteita.

– Miksi olet niin kiivaasti jatkamassa tätä kukkua siitä, että sillä, joka tekee enemmän rahaa, on enemmän valtaa? Miksi yrität pitää yllä farssia siitä, että se on arvokkain, kellä on eniten rahaa? Arvaukseni on, että olet viettänyt paljon aikaa tuntien itsesi pieneksi suhteessasi.

Norris arvelee, että alussa miehen tuhlailevat eleet olivat romanttisia, mutta myöhemmin tämän vallanhalu kävi kysyjän hermoille.

– Annoit periksi hänelle rakastavan rakkauden eleenä, osana sopimusta, jonka teitte: raha merkitsee valtaa, joten annoit hänelle vallan, kunhan hänellä vain oli rahaa. Nyt, kun sinulla on rahaa, haluat vallan, ja se, että hän ei anna sitä sinulle, ajaa sinut sekopäiseksi.

"Oletteko miehesi kanssa kumppaneita vai kilpakumppaneita?"

Norrisin mukaan aviomies toimii väärin, mutta samalla vaimo itse toimii samalla tavalla kuin vallanjanoinen mies aiemmin.

– Oletteko miehesi kanssa kumppaneita vai kilpakumppaneita? Haluatko olla oikeassa vai naimisissa? Muistatko, miltä sinusta tuntui, kun miehesi määräili, miten käyttäisitte "hänen" rahojaan? Haluatko toimia itse samoin? Norris kysyy.

– Pyydänkö sinua olemaan parempi ihminen kuin miehesi? Jep. Onko se reilua? Ei. Mutta tervetuloa avioliitoon, pitkäaikaiseen suhteeseen, ja aikuisena olemiseen. Aikuisena oleminen tarkoittaa, että joskus sinun täytyy itse luoda se maailma, jossa haluat elää.

Vaikka tilanne on raivostuttavan epäreilu, Norris toivoo, että vaimo kohtelisi miestään tavalla, jolla itse olisi halunnut tulla kohdelluksi. Parin pitäisikin aloittaa puhtaalta pöydältä – ja uuden elämän pitäisi mieluiten alkaa anteeksipyynnöllä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja