"Etsi tapoja palvella miestäsi ja täyttää hänen tarpeensa" – jenkkitähden seksivinkeistä nousi kohu

Tv-tähti Jill Duggar jakoi netissä seksineuvoja, jotka henkivät 1950-lukua. Vinkit "miehen palvelemisesta ilolla" eivät saaneet innostunutta vastaanottoa.

Tv-tähti Jill Duggarin seksineuvoista on noussut kohu. Jill avioitui miehensä kanssa 2014 ja oli "säästänyt itsensä" avioliittoon. Nyt, viiden vuoden liiton jälkeen, hyvin uskovaiseksi itseään kuvaava nainen on muun muassa lukenut Kama Sutraa ja jakanut seksineuvoja naisille.

Jill tunnetaan amerikkalaisesta tv-sarjasta, joka kertoo Duggardin suvun elämästä.

"Anna puolisosi tietää, että olet aina tarjolla"

Jill, 28, uskoo, että seksiä pitäisi harrastaa ainakin 3–4 kertaa viikossa. Nainen myös uskoo, ettei seksihaluja tule koskaan täyttää yksin, vaan niistä pitää keskustella kumppanin kanssa. Kumppaninsa Jill yllättäisi uusilla alusvaatteilla, joita on "helppoa ostaa netistä".

– Ja jos et voi harrastaa yhdyntää tiettynä hetkenä tai terveysongelmien vuoksi, etsi muita tapoja pitää hauskaa ja olla intiimi. Anna puolisosi tietää, että olet aina tarjolla, Jill kirjoitti perheen blogissa.

– Etsi tapoja rohkaista miestäsi, palvella häntä ja täyttää hänen tarpeensa.

Naisen tulee myös "näyttää hyvältä" ja käyttää "tuoksuvaa voidetta"

Jill neuvoo naisia myös "näyttämään hyvältä miestä varten".

– On helppoa tulla kotiin, heittää ylle nuhjuinen yöpaita ja pestä meikit pois, mutta varmista, että pari kertaa viikossa nautitte yhteisestä ajasta ja näytät siltä kuin näyttäisit, jos olisit treffeillä, Jill sanoo.

Nainen kehottaa vaimoja menemään iltaisin suihkuun esimerkiksi ennen miehen kotiintuloa, jotta he varmasti ovat "raikkaita".

– Jopa se, että levität ihollesi tuoksuvaa voidetta hänen edessään, voi olla yksi tapa sanoa "minä välitän" ja "olet tärkeä minulle", se kertoo hänelle, että olet valmis kaikkeen hauskaan heti, kun hänkin on.

Vaimon pitää ylistää miestään

Jillin mukaan vaimon ei sen sijaan koskaan pidä ajatella, että hän "ansaitsee miehensä" tai jättää miehen tekoja huomiotta, koska ne ovat "asioita, joita aviomiehen vain kuuluu tehdä".

– Ole aina kiitollinen ja etsi tapoja ylistää häntä suoraan ja muiden edessä, Jill kirjoittaa.

Naisen mukaan vaimojen kuuluukin kuunnella miehen asioita ja jutella tälle, vaikka heitä väsyttäisi. Jill itse kertoo juovansa iltapäivisin kahvia, että jaksaa varmasti pysyä hereillä miestään varten! Vaimon tulee Jillin neuvojen mukaan mielellään myös "juosta" miestään vastaan, kun tämä tulee kotiin.

– Anna ainakin kuusi sekuntia kestävä suudelma, kun tulette tai menette, Jill sanoo.

Samanlaisia neuvoja kuultu aiemminkin

Jill ei ole erikoisten neuvojensa kanssa yksin. Duggarin perheen matriarkka, Michelle, on hänkin jakanut vuonna 2015 seksivinkkejä, joiden mukaan vaimon tulee "olla tarjolla, eikä vain tarjolla, vaan iloisesti tarjolla miestä varten".

"Entä, jos nainen ei halua?"

Naisten neuvot henkivät 1950-lukua, eivätkä ne olekaan saaneet innostunutta vastaanottoa.

– Jill Duggar Dillard jakelee seksineuvoja. Mutta sinun ei luultavasti pitäisi kuunnella niitä, Maggie Parker kirjoittaa Parade-sivustolla.

Parkerin mukaan Jillin ajatukset eivät sinänsä ole yllätys, koska perhe tunnetaan hyvin konservatiivisista arvoistaan.

– Yksi kysymys, joka meillä kaikilla näiden vinkkien suhteen on, on... Entä, jos nainen ei halua? Jill käyttää usein termejä, kuten "koska vain mies haluaa" ja "aina tarjolla". Se saa lukijan uskomaan, että hän ajattelee optimaalisinta avioliittoa ja seksielämää, ja että listatuista asioista pois jättäytyminen ei oikeastaan ole vaihtoehto, Parker kirjoittaa.

"Terve suhde vaatii vastavuoroisuutta"

Avioliitto- ja seksuaaliterapeutti Jane Greerin mukaan Jillin neuvot ovat periaatteessa hyviä, mutta vain siinä tilanteessa, että ne pätevät suhteen kumpaankin osapuoleen.

– Terve suhde vaatii vastavuoroisuutta. Vastuu kaikkien positiivisten neuvojen noudattamisesta ei voi olla vain naisella, Greer sanoo.

Parkerin mukaan Jill kuitenkin tuntuu käskyttävän vain naisia miehen palvelijoiksi, sillä ohjeet on suunnattu vaimoille. Greerin mukaan seksuaalinen halu on paljon monimutkaisempi asia kuin Jillin neuvot antavat ymmärtää. Siksi Jillin ohjeet voivat aiheuttaa tuhoa suhteessa.

– Seksin harrastaminen usein on mahtavaa, jos kumpikin haluaa ja kumpaakaan ei painosteta, kumpikaan ei kanna kaunaa tai koe syyllisyyttä. Sitä, että meillä jokaisella on oma seksuaalisen halun tasomme, täytyy kunnioittaa, Greer sanoo.

"Jos et ole sillä tuulella, mutta miehesi on, ei sinun tarvitse harrastaa seksiä"

Suhteen seksielämän ylläpitäminen vaatiikin kunnioitusta ihmisten eroja kohtaan ja halua tehdä kompromisseja. Ketään ei saa pakottaa seksiin. Greerin mukaan se, että ihmisen pitäisi vain "olla tarjolla" seksiä varten, aiheuttaa lopulta kaunaa ja vihaa.

– Jos et ole sillä tuulella, mutta miehesi on, ei sinun tarvitse harrastaa seksiä, Greer sanoo ja huomauttaa, että seksihaluihin voi halutessaan vastata yhdynnän sijaan esimerkiksi suuseksillä tai katselemalla, kun kumppani itse tyydyttää itsensä.

Missä artikkelit vaimon rakastamisesta?

Myös nettiyleisö on kyseenalaistanut Jillin näkemyksiä.

– Olen kristitty, ja edes yhden kerran haluaisin nähdä artikkelin tai blogikirjoituksen siitä, miten vaimoa kuuluu rakastaa, Mary E. Bennett napauttaa Facebookissa.

– Toivon, että miehet ovat aina iloisesti valmiina. Vai onko vain miehillä seksuaalisia haluja ja naisilla ei lainkaan? Sigrid Dittmar ihmettelee.

– Vitsailetko? Nämä ovat viktoriaanisen ajan neuvoja. Millä vuosisadalla oikein elät? Mitä aviomiehesi tuo liittoon? Surullista, ettei Jillillä ole omaa persoonallisuutta. Seksiä kolmesti viikossa? Kai minullakin olisi energiaa ja aikaa, jos saisin tuloni siitä, että kamerat seuraavat minua ympäriinsä. Herää nyt, sinä saarnaat naisille, jotta he taantuisivat, Susan Cantrell sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja