Mainos

5 syytä, joiden vuoksi naiset pettävät – ja miten ongelmat voi ehkäistä

Jos parisuhde on heikoilla kantimilla, ei välttämättä vaadi paljoakaan, että vieraan miehen sänky houkuttelee naista puoleensa.

Vaikka miesten pettämisestä puhutaan enemmän, myös naiset sortuvat seksiin toisen miehen kanssa. Seksitutkija Kristen Mark kertoi Men's Health -lehdelle, että jopa 19 prosenttia naisista pettää, mutta syyt pettämiselle eroavat naisten ja miesten välillä.

Jos parisuhteesi on jo valmiiksi heikoilla kantimilla, joku näistä viidestä syystä voi olla sellainen, joka saa naisen päätymään vieraan syliin.

1. Ikä

Men's Health -sivusto kertoo Marshasta: kauniista, älykkäästä, hauskasta ja joogan vuoksi notkeasta vaimosta, joka sortui pettämään miestään joogaohjaajansa kanssa 40-vuotissyntymäpäivänsä lähestyessä.

– Hänestä tuntui kuin hänen ulkonäkönsä olisi rapistumassa. Suhde sai hänet tuntemaan olonsa halutummaksi, selittää avioliittoterapeutti Paul Hokemeyer.

Kaikki ihmiset vanhenevat, mutta kaikki eivät kuitenkaan petä. Marshan käytöksen voisi selittää vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen tulokset siitä, että ihmiset liittävät enemmän merkitystä pyöreiden täyttämistä edeltävään ikävuoteen. Tällöin tulee tehtyä hölmöyksiä, koska pelätään, että aika on kohta lopussa.

Miten ehkäistä ongelma: Täytä kalenterinne mielekkäästi. Elämänlaatua tutkivan Michael Stegerin mukaan omien saavutusten ja saavuttamatta jättämisten miettiminen edellisen vuosikymmenen aikana voi saada ajatukset synkiksi.

– Jos matkustelu on tärkeää, voit suunnitella syntymäpäiväreissun, joka tyydyttää molempien tavoitteet, Steger ehdottaa.

Kun kumppanisi mieli on muualla, viimeinen asia, jota hän miettii, on toinen mies. 

2. Raha

Emilylla, 35, oli kaikki syyt olla raivoissaan miehelleen. Kun nainen oli tehnyt muutaman ostoksen liikaa pankkikortillaan, mies nöyryytti vaimoaan leikkaamalla kortin hänen edessään.

– Minun piti kertoa hänelle, minne olin menossa ja hän antoi minulle käyttörajan rahalle nainen kertoo seurauksista.

Ongelma on siinä, että jos kontrolloi toista liian paljon taloudellisesti – erityisesti jos tekee sen alentuvasti – voi kumppanin reaktio olla halveksunta. Se saattaa johtaa kostoon. Ja niin Emily teki.

– Muutamaa kuukautta tuon tapauksen jälkeen harrastin seksiä lukioaikaisen poikaystäväni kanssa, hän tunnustaa.

Miten ehkäistä ongelma: Älä yritä kontrolloida tai osoittele syyttävin sormin. Sen sijaan voit jakaa taloudellisen vastuun: Teidän tulee kummankin olla vastuussa rahasta, joka menee ja tulee tilillenne.

3. Hän odottaa prinssiä

Toivoisit tietysti, että vaimosi ymmärtäisi, ettei täydellisiä miehiä ole olemassakaan. Mutta sitten vaimo tapaakin miehen, joka kirjoittelee runoja ja lähettää kukkia, on ennen kaikkea herkkä.

30-vuotiaalle Sarahille kävi näin. Kyle sai hänet epäilemään avioliittoaan.

Kun ihmiset odottavat kumppaniltaan täydellisyyttä, ei lopputuloksena voi olla kuin pettymys, kertoo Journal of Experimental Social Psychology -lehdessä vuonna 2014 julkaistu tutkimus.

– Hän sai aviomieheni kalpenemaan rinnallaan. Makasin hänen kanssaan, koska olin vakuuttunut siitä, että hän täyttäisi tyhjiön elämässäni.

Sarah ja aviomies erosivat.

Miten ehkäistä ongelma: Et voi olla kaikkea, mitä hän haluaa ja siihen sinun on tyytyminen – ja hänen myös. Voit kuitenkin olla hieman parempi.

Seuraavan kerran, kun riitelette, huomioi tämä.  Jay Henrichs, Thank You for Arguing -kirjan kirjoittajan, mukaan riidat tuppaavat käsittelemään menneisyyttä tai nykyisyyttä. Siksi puheessa kannattaa kertoa, mitä tapahtuu tulevaisuudessa. Jos esimerkiksi tappelette siitä, kuka tekee päivällisen, sano: "Minä luon ruoanlaittoaikataulun, jos sinulle käy, että syödään nyt lihapullia päivälliseksi."

Ei sinusta koskaan tule prinssiä valkoisella ratsulla, mutta ainakin tarjoudut tekemään ruokaa.

4. Hän haluaa olla tuhma

Kun hänen avioliittonsa alkoi rakoilla, 25-vuotias Ali, löysi itsensä sängystä rentun kanssa: siis sellaisen miehen kanssa, jollaista hän oli aina vältellyt.

– Kun tapasin hänet, vaikutti vääjäämättömältä, että harrastaisimme seksiä, hän kertoo.

Miksi fiksut naiset sortuvat renttuihin? Tutkijoilla on tähänkin selitys. Hedelmällisyyden huipulla eli silloin, kun munasarjat ovat valmiita vaakamambon seurauksiin, järkeväkin nainen saattaa tuntea vetoa miehiin, joita normaalisti pelkäisi pimeällä kujalla, kertoo Vinita Mehta, pian ilmestyvän deittailukirjan kirjoittaja.

Kyse saattaa olla eloonjäämisvaistoista. Maskuliiniset geenit lisäävät lapsen mahdollisuuksia selviytymiseen. Mehtan mukaan tutkimukset osoittavat, että naisen hinku pettää saattaa olla voimakkaampi silloin, jos oma mies on vähemmän hyvännäköinen perinteisten standardien mukaan.

Miten ehkäistä ongelma: Vetoa vielä vahvempaan vaistoon: hänen aivoihinsa. Vahvuus ei ole lihaksista kiinni. Osoita, että olet oppinut, menestynyt, itsenäinen ja sitoutunut.

Mehta kehottaa jakamaan kokemuksia, jotka esittelevät vahvuuksiasi: teatteri- tai museokäynti tai vaikkapa vaellusreissu.

Nainen saattaakin silloin saattaa miettiä kahdesti sitä, haluaako hän riskeerata koko parisuhteensa yhden intohimoisen yön vuoksi.

5. Hän haluaa enemmän

Kukapa ei haluaisi olla se mies, joka ei voi mennä julkisille paikoille ilman, että vaimo kuiskaa korvaan: "Minulla ei ole pikkuhousuja ylläni. Etsitäänkö jostain joku paikka meille?"

Joskus mielettömät seksihalut eivät kuitenkaan ole hyvä asia. Se oli ongelmien syy ainakin 31-vuotiaalle Lisalle, joka halusi seksiä joka ilta, mutta hänen poikaystävänsä ei.

– Hän antoi minulle vain kerran viikossa. Mitä hän oikein odotti? Lisa perustelee pettämistään.

Jos seksuaaliset halut eivät kohtaa, ongelmia on luvassa.

Miten ehkäistä ongelma: Seksitutkija Debby Herbenickin mukaan kaksi suurinta syytä siihen, miksi naiset pettävät ovat se, että he eivät tunne oloaan halutuksi sekä se, että he tuntevat olonsa epäviehättäväksi. Tämä pätee varsinkin silloin, kun naiselle tulee ikää.

Seksi on yksi tapa ratkaista ongelma, mutta toinen on se, että mies arvostaa kumppaniaan sellaisena kuin hän on, eikä sellaisena, kenen haluaa hänen olevan.

Älä loukkaa häntä turhilla kohteliaisuuksilla. 

Video: Petetyn naisen viha ei tunne rajoja.

0:47

Lähde: Men's Health

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.