Miksi raha-asiat ovat miehille suhteessa niin iso ongelma? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi raha-asiat ovat joillekin miehille suhteessa niin iso ongelma? Itse tienaan omat rahani ja käytän ne, mihin tykkään. Onko se niin paha asia jos nainen onkin se joka saa enemmän rahaa? Sitten ollaan koura ojossa koko ajan, jos ei ole yhtä paljon itsellä, ja ostellaan turhuuksia ihan uhalla. Jos minulla taas olisi jotain oikeaa rahan tarvetta, niin suututaan ja käsketään maksaa itse, vaikka olisi kyseessä jokin, jota kumpikin käyttää", pohtii nimimerkki Lillis.

Näin miehet vastasivat

”Raha on yksi perkele. Se aiheuttaa kränää aina. Toisilla homma toimii ja toisille se on tuskaa. Itse olen lähteny suhteesta, koska tuli sellanen fiilis, ettei mikään riittänyt hänelle. Tienasin ihan peruspalkkaa. Löytyy minulta ymmärrystä miehille, jotka ovat tarkkana rahoistaan ja ymmärrän senkin, ettei tahdo välttämättä jakaa jokaista euroa. Asiahan riippuu taas kerran monista seikoista. Unohdetaan nyt heti nämä kroisokset, ne on muutenkin pihejä.

Jos mies on rikastunu työllä jo ennen kuin tapaa naisystävän, pitääkö silloin jakaa massiaan? Ei mielestäni, ja sama pätee tietty naiseenkin. Tarvitseeko jakaa rahassa ja menoissa kaiken, jos vain seurustelee ja asutaan eri osoitteissa toistaiseksi... Ei mielestäni. Halu tarjota tai antaa on jokaisen oma asia, eikä siitä kannata sitten suutuskella, jos itsellä on hiukan köyhempi hetki. EI myöskään saa odottaa vastapalvelusta, ja varsinkaan ottaa porkkanoita nenään, jos viikon sisällä saa takaisin samaa.

Kun asutaan yhdessä, tulee jossain kohtaa tilanne, että rahakin muuttuu enemmän meidän rahaksi, mutta mielestäni saa silti jokaisella olla oma toimintatili, mutta pakolliset menot menevät yhteiseltä... Tai menevät , miten menevät, ja jokainen päättää, mikä kuuluu kenelle. Pimittää rahoja ei saa, eikä saa sanoa, ettei minulla ole omaa tiliä, jos sellainen kuitenkin on, sillä se taas on valehtelemista. Siitä tulee mylly.

Jos miehen itsetunto on niin heikko, että ottaa luonnon päälle, että naisella on rahaa enemmän kuin itsellä, niin sitten vaan hakemaan duunia ja suu suppuun. Pummipoikaystävät on sitten toinen luku. Yhteiset asiat ostetaan yhdessä, mutta ei ole väärin ostaa yhteisiä juttuja, vaikka toinen ei siinä olekaan mukana maksamassa. Toivon mukaan joskus toinen tekee sit samoin. Kun rahasta tulee ongelma, pitää asua ja elää itsekseen.”
– 49, sinkku

"Huono itsetunto taitaa olla syy siihen, miksi mies tekee raha-asioista ison ongelman. Toisaalta ymmärrän, että suhteessa voi joskus tulla erimielisyyksiä raha-asioista, jos osapuolilla ei ole tasapuolista suhtautumisesta toistensa tavaroihin ja hankintoihin."
– 34, parisuhteessa

"Samaan tapaan voisi kysyä, että miksi raha-asiat ovat joillekin naisille niin suuri ongelma. Teillä tuntuu olevan aika kinkkinen tilanne, eikä kumpikaan ole kirjoituksesi perusteella valmis tulemaan kauheasti vastaan. Minun mielestäni rahaa tulisi vakavassa parisuhteessa kohdella ainakin jossain määrin yhteisenä. Se, että toinen hoitaa pilkulleen oman osuutensa vuokrasta ja laskuista voi tarkoittaa, ettei hänellä jää juurikaan rahaa enää sen jälkeen ja hänestä voi tuntua ikävältä, jos reilusti enemmän tienaava puoliso törsää omat ylimääräiset rahansa pelkästään itseensä. En usko, että miestäsi harmittaa, että tienaat häntä enemmän, mutta hän voi kokea, ettei raha-asioita hoideta teillä tasapuolisesti. Asiasta kannattaa keskustella."
– 25, avoliitossa

"Sehän on ollut kautta aikain niin, että mies on töissä ja tienaa rahat, jonka aikana nainen on kotona hoitamassa perhettä. Nyt kun tilanne on muuttunut ja naiset haluavat uraa, niin miehet kokevat heidän asemansa murtuvan perheen elättäjinä. Tasapainottaakseen tilannetta he yrittävät saada rahaa toiselta, jotta heille jäisi sitä rahaa enemmän tai vaihtoehtoisesti kuluttavat itse enemmän, jotta on "syy" kysellä rahaa toiselta. Jotkut miehistä eivät vain kestä sitä, että nainen tienaa enemmän. Tästä seuraa valituskierre, joka loppuu vasta, kun he aikuistuvat ja hyväksyvät asian tai kokevat yllätyksen, kun heidät vaihdetaan vähemmän valittavaan versioon. Kyllähän se on niin, että omat rahat saa käyttää, mihin haluaa eikä asia sinällään kuulu toiselle. Toki saman katon alla on tietyt menot, jotka on yhteisiä, mutta ei sen pitäisi olla ongelma, kuka tienaa enemmän."
– 35, sinkku

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja