Kun kansa mokaili, kommunisti Kalevi Wahrman keräsi äänet – hamarilaisella teleasentajalla oli sama numero kuin Jussi Halla-aholla

Joskus ääniä voi kerätä myös kansalaisten erehdyksillä. Hamarilainen Kalevi Wahrman moninkertaisti äänipottinsa eduskuntavaaleissa, ja syy tuskin oli pelkästään onnistuneessa kampanjassa.

3:11
Kalevi Wahrmanilla oli Uudellamaalla sama ehdokasnumero kuin Jussi Halla-aholla Helsingissä. Katso Halla-ahon vaalivalvojaispuhe videolta!

Teleasentajana työskentelevän, Uudeltamaalta eduskuntaan pyrkineen Wahrmanin ehdokasnumero oli 98 – siis sama kuin koko maan ääniharavan, perussuomalaisten Jussi Halla-ahon Helsingissä.

MTV Uutisten tavoittama Wahrman kuulostaa puhelimessa iloiselta.

– Olin ilmeisesti koko kommunistisen jengin ääniharava, Hamari naurahtaa.

Suomen kommunistisen puolueen listoilta sitoutumattomana ehdolla ollut Hamari keräsi 483 ääntä. Eduskuntavaaleissa 2015 hän sai yhteensä 49 ääntä.

"Ei tässä mitään ekstraa"

Wahrman myöntää, että numerosattuma lienee tuonut hänelle ääniä "jonkin verran".

– Sosiaalisessa mediassa oli sellaisia, jotka olivat äänestäneet väärin. Mutta toisaalta näkisin, että iso tekijä oli se, että Uusimaa-lehti teki minusta ison henkilöhaastattelujutun, Wahrman sanoo.

Vaikka Wahrman keräsi satoja ääniä edelliskertaa enemmän, maanantai ei kulu juhlahumussa – työ jatkuu.

– No ei tässä nyt oikeastaan mitään ekstraa, Wahrman hörähtää.

Wahrman toimii Suomen kommunistisen liiton puheenjohtajana, ja ohjelmassa ovat muun muassa pyrkimykset tuoda suomalaisia kommunisteja yhteen.

– Kommunistisen liikkeen sirpaloituminen on ollut ongelma. Meillä on käytännössä kolme puoluetta. Parhaillaan tarkoituksena on nostaa esille SKDL:n tyyppinen uusliberalismin vastainen kansanrintama, Wahrman visioi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja