Mainos

Kumppanuus pelastushelikopterien toiminnan takaajaksi

Työryhmä esittää kumppanuusmallia pelastushelikopteritoiminnan turvaamiseksi.

Lääkäri- ja pelastushelikopteritoiminnan järjestämistä pohtinut työryhmä esitää, että jatkossa lentotoiminnan kustannukset katetaan pääasiassa valtioneuvoston myöntämillä raha-automaattiavustuksilla. Lisäkustannukset halutaan sisällyttää sairaanhoitopiirien valtonavustuksiin. Kadonneiden henkilöiden etsinnät taas hoidettaisiin erityismäärärahalla.

Kumppanuusmalli edellyttää myös olemassa olevien yhdistysten osallistumista helikopteritoimintaan paikallisella tasolla. Vapaaehtoiselle keräystoiminnalle jäisi oma osuutensa toiminnan rahoittamisessa.

Suomessa toimi viime vuoden lopussa kuusi yksityistä lääkäri- ja pelastushelikopteria.

"Hyvä esitys"

Medi-Heli ry:n toiminnanjohtaja Risto Manninen on varsin tyytyväinen pelastuskopteritoimintaa pohtineen työryhmän esitykseen.
-Ensinnäkin siinä ehdotetaan selkeää rahoitusta, eli tämän ongelmallisen keräysrahan osuus jäisi varsin pieneksi. Se on aina positiivista, koska keräystoiminta on osoittautunut viime vuosina varsin hankalaksi, Manninen kommentoi.

Mannisen mukaan työryhmän esittämä pysyvä perusrahoitus mahdollistaisi kopteritoiminnan nykyistä pitkäjänteisemmän suunnittelun. Lisäksi se helpottaisi työtapojen yhdenmukaistamista eri puolilla maata. -Jos esitys toteutuu yhtään ehdotetussa muodossa, niin luultavasti se antaa mahdollisuuden kehittää valtakunnallisella tasolla tätä toimintaa yhteisillä pelisäännöillä.

Medi-Heli ry:llä on tällä hetkellä kaksi kopteria, joista toinen Vantaalla ja toinen Turussa. Molemmissa tukikohdissa päivystää ympäri vuorokauden lentäjä, lääkäri ja lentoavustaja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.