Mainos

Kummat ovat älykkäämpiä, kissat vai koirat? Nyt se on selvitetty!

Ajatus siitä, että koirat ovat älykkäämpiä kuin kissat, on nyt kyseenalaistettu japanilaisten tutkijoiden toimesta.

Kissojen ja koirien älykkyys on aihe, joka aiheuttaa aina runsaasti keskustelua kyseisten lemmikkien omistajien keskuudessa. Jotta kiistelyä ei tarvitsisi enää jatkaa, japanilaiset tiedemiehet ovat selvittäneet asian perinpohjaisesti.

Tutkijoiden mukaan kissat selvisivät testeistä yhtä hyvin kuin koirat, jonka perusteella lemmikkien voidaankin todeta olevan yhtä älykkäitä. 

Lemmikeillä samanlainen muisti kuin ihmisillä

Kioton yliopiston psykologi Saho Takagin mukaan sekä kissojen että koirien havaittiin käyttävän testeissä aikaisempia kokemuksia hyödykseen. Tämä voi puolestaan merkitä sitä, että lemmikeillä on samanlainen episodi- eli tapahtumamuisti kuin ihmisillä.

– Mielenkiintoinen väittämä on, että ne voivat nauttia palauttamalla mieliinsä muistoja kokemuksistaan, aivan kuten ihmisetkin, Takagi kertoo.

Tutkimusryhmä tuli tulokseen tutkittuaan 49 kotikissan kykyä muistaa, mistä ruokakupista ne olivat jo syöneet ja mitkä puolestaan olivat vielä koskemattomia. Havaintojen mukaan kissat pystyivät selkeästi muistamaan tärkeitä tietoja, siitä missä asiat olivat tapahtuneet ja tämä viittaa tutkijoiden mukaan juuri episodisen muistin olemassaoloon.

Sama japanilainen tutkimusryhmä oli jo aiemmin saanut vastaavanlaisia tuloksia koirien kohdalla. 

Kissat pärjäsivät koirien kanssa yhtä hyvin myös mentaalisissa testeissä, joissa niiden tuli muun muassa tulkita ihmisten eleitä, ilmeitä ja tunteita.

–  Toisin kuin yleisesti luullaan, kissat voivat olla yhtä älykkäitä kuin koiratkin, Takagi kiteyttää. 

***


Lähde: BBC

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.