Kuluttajien luottamus talouteen pysynyt hyvänä – näkemykset Suomen taloudesta edelleen pessimistiset

4:02
Valtiovarainministeriö ennusti talouden kasvuvauhdin hidastuvan tänä vuonna.

Suomalaisten kuluttajien luottamus omaan talouteen on pysynyt tammikuussa hyvällä tasolla, ilmenee Tilastokeskuksen kuluttajabarometristä. Luottamusindikaattorin mukaan kuluttajien odotukset omasta taloudesta ja mahdollisuuksista säästää paranivat tammikuussa joulukuuhun verrattuna.

Kuluttajien yleistä luottamusta kuvaava indikaattori oli tammikuussa 17,2, kun se joulukuussa oli 16,1. Vuosi sitten tammikuussa lukema oli 24,2. Pitkän ajan keskiarvo on 12,7, joten taso on ollut selvästi vahvempi.

Kuluttajien näkemykset omasta taloudesta myönteiset

Kuluttajien näkemys omasta taloudesta ja mahdollisuuksista säästää paranivat tammikuussa joulukuuhun verrattuna. Säästämisen mahdollisuuksia vastaajat arvioivat valoisammin kuin koskaan.

Arviot oman kotitalouden rahatilanteesta olivat tammikuussa myönteiset, ja työlliset kuluttajat kokivat, että työttömyyden uhka on omalla kohdalla hieman vähentynyt.

Näkemykset Suomen taloudesta ja työttömyyskehityksestä pysyivät tammikuussa ennallaan. Kuva työttömyydestä oli kohtuullinen mutta odotus Suomen taloudesta pessimistinen.

Odotukset Suomen taloudesta kääntyivät negatiivisiksi joulukuussa heikennyttyään tuntuvasti syksyn aikana.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja