Mainos

Kuluttajat halvasta Venäjä-juustosta: Liian rasvaista

Juuston korkea rasvaprosentti tuntui olevan ostajien suurin huolenaihe halvemman Venäjä-juuston äärellä tänä aamuna.

Muun muassa Helsingin Kannelmäen Prismassa myytiin Valion Oltermannia lähes puoleen hintaan normaalista, kun Venäjälle alun perin tarkoitetut juustot tulivat myyntiin.

Juuston venäjänkieliset tuotetekstit hämmensivät monia. Helsinkiläinen Tapani Ojala kysyi neuvoa kauppiaalta.

– Vähän on rasvaa enemmän, mutta ei se mitään, tämä on kuitenkin suomalainen juusto, sanoi Ojala ja otti yhden paketin mukaansa.

Helsinkiläinen Nina Lampinen pysähtyi miettimään juuston hinnan taustoja.

– En ole pelkästään iloinen siitä, että juuston tai voin hinta halpenee meillä. Olen huolestunut ulkomaan markkinoista, Suomen työpaikoista, taloudesta ja viennistä, sanoi Lampinen.

Hellevi Westerholm kuuli aamulla radiosta, että Prismassa myydään jotakin Venäjälle tarkoitettua maitotuotetta halvalla.

– En tiennyt oliko kyse rahkasta, voista vai mistä. Olisin ostanut juustoa muuten, mutta tämä on liian rasvaista, sanoi Westerholm.

Aihe on kirvoittanut kommentteja myös MTV:n uutissivujen kommenttiosiossa:

– Ostin juuri kuusi kilon pakkausta Oltermannia yhteishintaan 22,14 euroa. Tarvittiin verenvuodatusta Ukrainan maaperällä ja ilmatilassa, jotta edes jonkin elintarvikkeen hinta saatiin hetkellisesti muun euroalueen tasolle täällä koti-Suomessa. Kallis hinta halvasta juustosta, kirjoitti lukija.

– En tiedä mikä on Oltermannin normaali hinta Suomessa, mutta eivät kauppiaat yleensä mitään myy tappiolla.

– Ensimmäisen kerran EU:sta on jotain hyötyä tavalliselle suomalaiselle, eikä siihen mennyt edes kahtakymmentä vuotta, kirjoitti lukija mtv.fi/uutiset -sivuilla.

Venäjän asettamien talouspakotteiden vuoksi Valiolle on jäänyt iso erä juustoja, jotka myydään nyt alennuksella Suomessa. SOK:lta arvioitiin aamulla, että 100 000 juuston erä revitään käsistä.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja