Kultasi tulossa ensi kertaa yökylään? Tämä on imurointiakin tärkeämpää!

Tuoksut vaikuttavat päivittäisiin päätöksiimme, useimmiten tiedostamatta. Ei siis ole yhdentekevää, miltä mikin tuoksuu. Joskus vastapestyn tuoksu on tärkeämpää kuin siisteys.

Hyväntuoksuinen pyykki viehättää. Tiesitkö, että vastapestyt ja hyväntuoksuiset vaatteet vaikuttavat melkein yhtä paljon itsevarmuuteen kuin päällä olevien vaatteiden mukavuus? Tämä selviää Lenorin tuoksuraportista, jossa tutkittiin miten tärkeitä tuoksut ovat pohjoismaalaisten mielestä ja miten ne vaikuttavat elämään.

42 prosenttia pohjoismaalaisista kokee, että oma tai päällä olevien vaatteiden tuoksu tuoksu vaikuttaa siihen, minkälaisen käsityksen muut ihmiset saavat. Kolmanneksen mielestä tuoksu vaikuttaa siihen, kuinka viehättäväksi itsensä tuntee.

Ruotsalaisista 53 prosenttia pitää vastapestyn tuoksua tärkeimpänä, kun valtaosa suomalaisista pesee pyykkiä sen likaisuuden vuoksi. 46 prosenttia pohjoismaalaisista naisista pesee pyykkinsä tuoksun ja 38 prosenttia sen likaisuuden vuoksi. Miehistä tuoksun vuoksi pesevät 33 prosenttia ja likaisuuden vuoksi 39 prosenttia.

Kysyttäessä mikä ulkonäössä mietityttää eniten päivän päätteeksi, 24 prosenttia pohjoismaalaisista vastasi ”etten tuoksu yhtä raikkaalta”. Suomalaisnaisia vaivaa kuitenkin eniten se, miltä hiukset näyttävät päivän päätteeksi.

Hyväntuoksuiset lakanat siisteyttä tärkeämpää ensitreffeillä!

Suomalaisten mielestä puhtaan tuoksu on tärkeämpää kuin siisteys. 37 prosenttia suomalaisista pitää ensisijaisen tärkeänä, että makuuhuoneessa on puhtaat hyväntuoksuiset lakanat, kun kumppani saapuu yökylään ensimmäisen kerran.

Vain 21 prosenttia pitää kylpyhuoneen puhtautta ja kahdeksan prosenttia imuroitua kotia lakanoita tärkeämpänä.

Tuoksuraportti perustuu Lenorin ja TNS SIFO:n tutkimukseen, joka toteutettiin internet-kyselynä Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Siihen vastasi yhteensä 4064 yli 18-vuotiasta.

Lue myös:

    Uusimmat