Mainos

Kultaleijonan poika esittää isäänsä 95-elokuvassa: ”Ei ole ikinä leijunut saavutuksilla"

Joulupäivänä ensi-iltaan tulevassa 95-elokuvassa nähdään mielenkiintoinen roolisuoritus, kun 22-vuotias Oskari Ojanen näyttelee Suomen ensimmäisessä MM-kultajoukkueessa pelannutta isäänsä Janne Ojasta.

Elokuvan roolituksia jaettaessa Oskari Ojanen oli ainoa, joka päätyi mukaan varsinaisen koe-esiintymistilaisuuden ulkopuolelta. Ohjaaja Aleksi Mäkelän soitto yllätti hänet täysin.

– Olin fysiikan tunnilla silloin, ja vähän outo fiilis tuli, kun Aleksi soitti minulle. Olin vähän sanaton hetken aikaa ja taisin sanoa siinä, ettei mulla varmasti taidot riitä näyttelemään.

– Sieltä tuli kuitenkin aika hyvät myyntipuheet, joten aika äkkiä suostuin, Oskari Ojanen kertoo.


Oskari Ojanen esittää 95-elokuvassa isäänsä Jannea.

Janne Ojanen oli otettu poikansa heittäytymisestä.

– Ensin ajattelin, että Oskari sanoo, ettei hän varmasti lähde tuommoisiin rooleihin. Yllätyin, kun hän sanoi, että ilman muuta, toteaa kuudet MM-kisat ja kahdet olympialaiset pelannut Ojanen.

Suomi-sarjassa kiekkoileva Oskari Ojanen syntyi marraskuussa 1995, joten hänen omat muistonsa edelliskevään kultajuhlista perustuvat vain myöhemmin kuultuihin tarinoihin. Niitäkään ei Ojasen perheessä ole juuri viljelty.

– Isä kun ei halua ikinä leijua millään saavutuksilla, niin ei hän nyt hirveästi ole mainostanut sitä, Oskari sanoo.

– Jälkeenpäin olen tietysti paljon kysellyt, että mitä siellä tapahtui ja miten hommat etenivät. Yritin saada lisätietoa, hän kertoo.

Kaikki MM-kultajoukkueen pelaajat saivat tilaisuuden keskustella heitä esittävien näyttelijöiden kanssa ja sitä kautta vaikuttaa oman roolihahmonsa syntyyn. Näin myös Ojasten kohdalla, vaikka Tappara-ikoni ei halunnut kovin paljon puuttua lopputulokseen.

– Ei siinä hirveästi käyty mitään läpi. Tietysti jotain pieniä juttuja, mutta ammattilaiset saivat hoitaa opastuksen elokuvahommissa, Janne Ojanen sanoo.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.