Kultakirves heilahti! Tappara kauhoi mestaruuden trillerin jälkeen

Tappara juhlii toista perättäistä jääkiekon Suomen mestaruuttaan kukistettuaan KalPan SM-liigan kuudennessa finaalissa maalein 3–1.

Loppuottelusarja päättyi Tapparan eduksi voitoin 4–2. Tappara otti kaikki neljä voittoaan putkeen KalPan vietyä sarjan kaksi avausottelua.

Tappara iski torstain ottelun avausmaalin toisessa erässä alivoimalla, kun puolustaja Blake Parlett karkasi läpiajoon. KalPa tasoitti samassa erässä Eetu Luostarisen tarkalla rannelaukauksella.

Tapparan toisen maalin viimeisteli kirvesrinnoille kolmannessa erässä rystylaukauksella Juhani Jasu

KalPa teki ottelusta vielä trillerin. Joonas Lyytisen laukaus kimposi Parlettin kautta viimeisellä minuutilla Tappara-maalin tolppaan, mutta tasoitusta kuopiolaiset eivät onnistuneet kuitenkaan värkkäämään.

Parlett viimeisteli loppulukemat 3–1 tyhjään KalPa-maaliin.

Tappara on voittanut jääkiekon Suomen mestaruuden ennätykselliset 17 kertaa, kun sen edeltäjän TBK:n kolme 1950-luvulla voittamaa mestaruutta lasketaan mukaan. Mestaruustilaston kakkosena on 16 mestaruutta vienyt Ilves.

KalPalle hopea on seuran historian toinen. Kuopiolaiset ovat voittaneet historiassaan myös yhden pronssin.