Mainos

Kulikov syyttää Lebediä juonittelusta

Venäjän presidentti Boris Jeltsin vaati illalla yksityiskohtaisen selvityksen sisäministeri Anatoli Kulikovin ja turvallisuusneuvoston sihteerin Aleksandr Lebedin kiistasta. Kulikov syytti aiemmin päivällä Lebediä juonittelusta vallan kaappaamiseksi Venäjällä. Lebed torjui nopeasti syytökset.

Jeltsin määräsi Kulikovin ja pääministeri Viktor Tshernomyrdinin antamaan hänelle pikimmiten selvityksen siitä, mitä Kulikov tarkoitti lehdistötilaisuudessaan. Kulikov sanoi tilaisuudessa, että Lebed on valmis voimatoimiin kaapatakseen vallan jo ennen seuraavia presidentinvaaleja.

Lebed torjui heti Kulikovin syytökset ja ilmoitti haastavansa tämän oikeuteen syytösten vuoksi. Lebed syytti Kulikovia väärinymmärryksestä. Lebed puolestaan syytti Kulikovia väärinymmärryksestä.
-Raukkaparka on ymmärtänyt kaiken väärin, hän sanoi ja ilmoitti vaativansa Kulikovilta vahingonkorvauksena yhden ruplan.
-En tarvitse hänen rahojaan, jotka hän on saanut lahjuksina, Lebed sanoi.
Hän kiisti aiemmat tiedot, joiden mukaan hän olisi pyytänyt presidentti Boris Jeltsiniltä lomaa.

Kulikovin mukaan Lebed käyttää hyväkseen asemaansa Venäjän turvallisuusneuvoston sihteerinä ja rakentaa aktiivisesti valtaverkostoja, jotka raportoivat suoraan hänelle.
-Tietojemme mukaan Lebed vetäytyy pian lomalle suunnittelemaan voimankäyttöä paikallistasolla, Kulikov sanoi.
Hänen mukaansa Lebedin suunnitelmissa on perustaa Venäjälle eliittisotilaista koostuva yksikkö taistelemaan "kansalaislevottomuuksia" vastaan.

Voimaministerit koolle

Venäjän pääministeri Viktor Tshernomyrdin on kutsunut Venäjän tiedustelupalvelujen johtajat sekä maan puolustus- ja sisäministerin erityiskokoukseen huomiseksi, kertoi uutistoimisto RIA. Myös presidentti Jeltsinin henkilökuntapäällikön Anatoli Tshubaisin oli määrä osallistua kokoukseen.

Vielä ei ole tiedossa, oliko Aleksandr Lebed saanut kutsun kokoukseen.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.