Kuka Kulmuni? He ovat nousemassa eduskuntaan

Eduskuntaan on nousemassa täysin uusia nimiä. Esimerkiksi Lapin vaalipiirissä oikeaksi ääniharavaksi on yltänyt 27-vuotias Katri Kulmuni.

Kulmuni on keskustan ehdokas ja kerännyt klo 22 mennessä yli 9 700 ääntä.

Kulmuni on Tornion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Hän on myös työskennellyt silloisen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen lehdistöavustajana ulkoasianhallinnossa.

Oulun vaalipiirissä ehdolla ollut vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen on nousemassa eduskuntaan. Sarkkinen on 26-vuotias ja keräsi vaaleissa noin 9 000 ääntä. 

Hämeen vaalipiiristä eduskuntaan nousee ensikertalaisena 41 vuotias pienyrittäjä Ville Skinnari SDP:n riveistä. Hän sai yli 5 400 ääntä.

Satakunnasta taas eduskuntaan on nousemassa perusuomalaisten Laura Huhtasaari, joka on kerännyt myöskin noin  9 100 ääntä. 35-vuotias porilainen on ammatiltaan opettaja. Hän oli yksi Satakunnan vaalipiirin ääniharavoista.

Kaakkois-Suomen vaalipiirissä keskustasta on nousemassa uutena entinen hiihtosuunnistuksen maailmanmestari, 39-vuotias Hanna Kosonen. Ensikertalainen keräsi yli 6000 ääntä.

Ennakkoon arveltiin myös SDP:n Sanna Marinin keräävän paljon ääniä. Pirkanmaan vaalipiiristä 29-vuotias ehdokas onkin nyt nousemassa eduskuntaan yli 10 000 äänellä. 

MTV Uutiset päivittää listaa illan aikana.

Lue myös:

    Uusimmat