Mainos

Kuka Kulmuni? He ovat nousemassa eduskuntaan

Eduskuntaan on nousemassa täysin uusia nimiä. Esimerkiksi Lapin vaalipiirissä oikeaksi ääniharavaksi on yltänyt 27-vuotias Katri Kulmuni.

Kulmuni on keskustan ehdokas ja kerännyt klo 22 mennessä yli 9 700 ääntä.

Kulmuni on Tornion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Hän on myös työskennellyt silloisen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen lehdistöavustajana ulkoasianhallinnossa.

Oulun vaalipiirissä ehdolla ollut vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen on nousemassa eduskuntaan. Sarkkinen on 26-vuotias ja keräsi vaaleissa noin 9 000 ääntä. 

Hämeen vaalipiiristä eduskuntaan nousee ensikertalaisena 41 vuotias pienyrittäjä Ville Skinnari SDP:n riveistä. Hän sai yli 5 400 ääntä.

Satakunnasta taas eduskuntaan on nousemassa perusuomalaisten Laura Huhtasaari, joka on kerännyt myöskin noin  9 100 ääntä. 35-vuotias porilainen on ammatiltaan opettaja. Hän oli yksi Satakunnan vaalipiirin ääniharavoista.

Kaakkois-Suomen vaalipiirissä keskustasta on nousemassa uutena entinen hiihtosuunnistuksen maailmanmestari, 39-vuotias Hanna Kosonen. Ensikertalainen keräsi yli 6000 ääntä.

Ennakkoon arveltiin myös SDP:n Sanna Marinin keräävän paljon ääniä. Pirkanmaan vaalipiiristä 29-vuotias ehdokas onkin nyt nousemassa eduskuntaan yli 10 000 äänellä. 

MTV Uutiset päivittää listaa illan aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.