Kuka äänesti ja ketä? Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon parhaan pelaajan valinnoissa karu ero

Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi harvinaisessa yhteishaastattelussa – ikävöikö kaksikko toisiaan? 6:16
Videolla Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin haastattelu Kultainen pallo -gaalasta.

Barcelonan Lionel Messi valittiin maanantaina kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan parhaaksi miespelaajaksi. Juventuksen Cristiano Ronaldo jäi äänestyksessä kolmanneksi Liverpoolin hollantilaistoppari Virgil van Dijkin taakse.

Fifa julkaisi tiedot yksittäisten äänestäjien antamista äänistä. Jokainen äänestäjä äänesti kolmea pelaajaa, jotka listattiin pistein 5, 3 ja1. Messi antoi äänensä järjestyksessä parhaimmasta alaspäin Sadio Manélle, Ronaldolle ja Frenkie de Jongille. Ronaldo ei toistanut Messin tekoa antamalla tälle ääntä.

Ronaldon kolmikko muodostui Matthijs de Ligtistä, Frenkie de Jongista ja Kylian Mbappésta. Huuhkajien kapteeni Tim Sparv äänesti Virgil van Dijkin ensimmäiseksi, Messin toiseksi ja Ronaldon kolmanneksi. Suomen päävalmentaja Markku Kanervan kolmikkoon ei Ronaldo mahtunut. Van Dijk, Messi ja Mohamed Salah saivat suomalaisluotsin äänet.

Valmentajista Messi äänesti Manchester Cityn päävalmentajaa Pep Guardiolaa. Ronaldo veti äänestyksen kotiinpäin, sillä hän äänesti oman maajoukkueensa luotsia Fernando Santosta. Sparvin ääni meni Jürgen Kloppille ja Kanervan Ajaxin sensaatiomaisesti Mestarien liigan välieriin luotsanneelle Erik ten Hagille.

Yhdysvaltojen Megan Rapinoe valittiin parhaaksi naispelaajaksi, mutta hän ei yltänyt Helmareiden päävalmentajan Anna Signeulin ja kapteeni Tinja-Riikka Korpelan ykkössijalle. Molemmat nostivat ykköseksi Ranskan Amandine Henryn. Signeulilla oli Rapinoe toisena ja Korpelalla kolmantena.

Lue myös:

    Uusimmat