KSML: Jyväskylän koronalinkopaikka oli uuden uskonnollisen yhteisön hengellinen tilaisuus

6:56
Katso video: Näin lääkäri kommentoi Jyväskylän koronatartuntamäärää eilen sunnuntaina.

Yhteisön johtajan mukaan yksityistilaisuudessa oli paikalla kolme henkilöä, joilla oli mahdollisesti aiemmin muualta saatu koronatartunta.

Jyväskylässä viime viikon lopulla paljastunut koronavirustartuntojen ryvästymä jäljittyy nuoreen, vasta tänä vuonna rekisteröityneeseen uskonnolliseen yhteisöön, kertoo Keskisuomalainen.

Association du Ministère de Jèsus-Christ pour la Dèlivrance des Nations -yhteisö (A.MI.JE.DE.N) järjesti hengellisen tilaisuuden 27. syyskuuta Jyväskylän Kukkumäessä seurantalo Valorinteessä.

Yhteisön tilaisuudet on lehden mukaan järjestetty Valorinteessä sunnuntaisin jo noin vuoden ajan.

Yksityistilaisuudessa levinneiden tartuntojen määräksi Jyväskylässä tarkentui sunnuntaina 50. Karanteeniin asetettiin viikonlopun ja maanantain aamupäivän aikana noin 700 asukasta.

Yhteisön tietojen mukaan tilaisuuteen osallistui kolme henkilöä, joilla oli mahdollisesti aiemmin syntymäpäiväjuhlista saatu tartunta, kertoo yhteisön johtaja, pastori Dunia Buloba Keskisuomalaiselle.

Buloba painottaa, ettei voida todistaa, että kaikki tartunnat olisivat olleet peräisin juuri tuon sunnuntain tilaisuudesta.

Yhteisön loppuvuoden tapahtumat peruttu

Tilaisuuteen osallistui lapsiperheitä ja nuoria eri puolilta Jyväskylää.

Buloba arvioi, että tilaisuuteen osallistui enemmän kuin 60 henkeä, mutta ei sataa. Hän kertoo myös, että käsidesiä ja kasvomaskeja on ollut käytettävissä.

A.MI.JE.DE.N on peruuttanut kaikki loppuvuoden tapahtumansa.

Yhteisön hengelliset tilaisuudet saattavat kestää yli kaksi tuntia ja ne sisältävät runsaasti musiikkiesityksiä.

Keskisuomalaisen saamien tietojen mukaan tilaisuudesta tehdyssä videotaltioinnissa ei näy kasvomaskeja.

Jyväskylän kaupunki tiedotti aluksi hengelliseen tilaisuuteen osallistuneen noin 80 henkeä. Eilen sunnuntaina kaupunki tarkensi osallistujamäärää yli sataan henkilöön.

Valorinteen seurantalon juhlasalissa on tuolipaikat 140 henkilölle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja