Mainos

KRP iski Patrian lahjusepäiltyjen kotiin

Suomen keskusrikospoliisi (KRP) osallistui eilen Sloveniassa suureen Patrian lahjusskandaaliiin liittyvään yllätysiskuun.

KRP ja Slovenian poliisi ratsasivat samanaikaisesti useita Patrian lahjusskandaalitutkimuksiin liittyviä lahjusepäiltyjä.

KRP:n mukaan etsintöjä tehtiin rikoksista epäiltyjen slovenialaisten koteihin ja työpaikoille. Esitutkinta jatkuu Sloveniassa epäiltyjen kuulusteluilla. Slovenialaisten tiedotusvälineiden mukaan kaikki epäillyt ovat slovenialaisia tai slovenialaissyntyisiä. Epäiltyjen nimiä ei kuitenkaan ole vahvistettu.

KRP epäilee, että Suomen valtion yli 70-prosenttisesti omistama Patria maksoi miljoonaluokan lahjukset voittaakseen tarjouskilpailun, kun se solmi Slovenian kanssa 278 miljoonan euron panssariajoneuvokaupat vuonna 2006. Ylen MOT-ohjelma esitti viime syksynä, että Patria olisi maksanut lahjuksia jopa maan silloiselle pääministerille Janez Jansalle.

Suomessa epäilyjen vuoksi on ollut vangittuna useita Patrian johtajia. Jutussa epäillään törkeää lahjuksen antamista, lahjontaa elinkeinotoiminnassa ja yritysvakoilua.

Keskusrikospoliisi solmi kesäkuussa 2008 sopimuksen yhteisestä tutkintaryhmästä Slovenian syyttäjälaitoksen ja poliisin kanssa. Tähän sopimukseen perustuen operaatioon osallistui rikostutkijoita myös Suomesta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.