Mainos

Kristilliset koulut pettyivät hallitukseen

Koulujen mielestä hallituksen ratkaisulla vaikeutetaan tietoisesti kristillisten koulujen elinkykyä.

Kristilliset koulut ovat pettyneet pahasti hallituksen tämänpäiväisiin opetuslupapäätöksiin.

Koulujen mielestä ratkaisulla vaikeutetaan tietoisesti niiden elinkykyä, sillä lupien määräaikaisuus estää toiminnan pitkäjänteisen kehittämisen. Lisäksi opetushallitus toimii koulujen mielestä omia linjauksiaan vastaan, kun koulut eivät saaneet lupia yläasteen opetukseen.

Koulujen edustajat arvostelevat erityisesti opetusministeri Antti Kalliomäen perustelua, jonka mukaan kristilliset koulut eivät tarjoa oppilaille riittävän monipuolista maailmankuvaa.

- On valitettavaa, että satojen lasten koulujen tulevaisuutta koskevia päätöksiä tehdään henkilökohtaisten mieltymysten pohjalta, vastoin perustus- ja uskonnonvapauslakeja sekä kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia, kouluja edustavan Kristillisen kasvatuksen keskuksen hallituksen puheenjohtaja Taneli Hassinen toteaa koulujen yhteisessä tiedotteessa.

Hassisen mukaan on selvää, etteivät koulujen taustayhteisöt voi tyytyä opetusministeriön omaksumaan linjaan,

Koulut muistuttavat myös korkeimman hallinto-oikeuden aiemmasta ratkaisusta, jonka mukaan valtioneuvoston Kuopion kristilliselle koululle myöntämän opetusluvan määräaikaisuus ja rajaaminen 1-6-luokkiin ei ole perusteltua. Koulujen mukaan valtioneuvosto ei ole vastoin KHO:n päätöstä ottanut asiaa uuteen käsittelyyn.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.