Kristillisdemokraatit vaativat konkreettisia toimia rasismin ja antisemitismin kitkemiseksi

Ministeri Essayah Purran kirjoituksista: "Kaikesta tällaisesta on irtisanouduttava ja pyydettävä anteeksi" 9:18
Katso video! Sari Essayah vieraili MTV:n Huomenta Suomessa 13.7.2023 keskustelemassa hallituksen tilanteesta

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä lähetti kannanoton.

Kristillisdemokraattien mielestä hallituspuolueiden puheenjohtajien taannoinen julkilausuma kertoo selkeästi sen, että pääministeri Petteri Orpon hallitus on sitoutunut edistämään ohjelmansa mukaisesti perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista sekä työskentelemään määrätietoisesti yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämiseksi.

Kristillisdemokraatit kirjoittavat pitävänsä tarpeellisena, että hallitus antaa puheenjohtajien esittämällä tavalla eduskunnan syysistuntokauden alussa hallituksen tiedonannon yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Kannanotossaan ryhmä painottaa, että tiedonannon tulee sisältää konkreettisia toimenpiteitä rasismin ja antisemitismin kitkemiseksi.

KD:n eduskuntaryhmä muistuttaa, että ministerien toimintaa ja parlamentaarista luottamusta on arvioitava ensisijaisesti niiden toimien perusteella, joita ministeri on tehnyt virkakautensa aikana. 

Kristillisdemokraattien kannanoton ovat allekirjoittaneet puolueen kansanedustajat Peter Östman, Sari Tanus, Päivi Räsänen, Sari Essayah, sekä Mika Poutala.

Lue myös:

    Uusimmat