Krista Pärmäkoski taipui taas Tour de Skillä – viimeinen nousu myrkkyä suomalaistähdelle

Krista Pärmäkoski: Jalka suoristui viimeiseen mäkeen 1:02
Krista Pärmäkoski summasi kisasuorituksensa MTV Urheilulle.

Krista Pärmäkoski sijoittui viidenneksi maastohiihdon Tour de Skin viidennellä etapilla, 10 kilometrin vapaan takaa-ajossa Saksan Oberstdorfissa torstaina.

Viidentenä matkaan lähtenyt Pärmäkoski teki hommia yhdessä Yhdysvaltojen Jessica Digginsin kanssa, ja kaksikko otti 15 sekuntia aiemmin kolmantena startanneen venäläisen Julia Belorukovan kiinni jo 2,5 kilometrin jälkeen.

Kolmikko pysyi kasassa viimeiseen nousuun saakka, kunnes väsynyt Pärmäkoski jäi vastustajistaan. Suomalaistähti taipui myös edellisessä kilpailussa.

Diggins pesi Belorukovan loppukirissä ja oli kolmas. Pärmäkoski jäi kaksikosta 11 sekunnin päähän ja piti paikkansa kokonaiskisan viidentenä.

Kärkinaiset pitivät ladulla melko tasavahvaa vauhtia, ja kisan voitti ensimmäisena startannut Norjan Ingvild Flugstad Östberg 30,4 sekunnin erolla. Toinen oli Venäjän Natalia Neprjajeva

Muista suomalaisista Laura Mononen oli 26:s ja Anne Kyllönen 34:s.

Tour de Ski siirtyy nyt Italian Val di Fiemmeen. Siellä kilpaillaan naisten 10 kilometrin ja miesten 15 kilometrin perinteisen yhteislähdöt lauantaina.

Anne Kyllönen: Odotin parempaa – olin koko ajan jojon päässä letkassa 0:44
Anne Kyllönen kommentoi suoritustaan MTV Urheilulle.