Krista Pärmäkoski nousi kolmanneksi Tour de Skillä!

Krista Pärmäkoski nousi kolmanneksi maastohiihdon Tour de Skin kokonaiskisassa, kun hän neljäs kiertueen kuudennella etapilla, 10 kilometrin perinteisen yhteislähdössä Italian Val di Fiemmessä lauantaina. Voittoon hiihti taas Norjan Ingvild Flugstad Östberg.

Viiden hiihtäjän kärkijoukossa, jossa olivat Östberg, Pärmäkoski sekä Venäjän Natalia Neprjajeva, Julia Belorukova ja Anastasia Sedova, alkoi tapahtua noin 7 kilometrin kohdalla, kun norjalainen karkasi voittoon. Ero oli lopulta 10 sekuntia.

Pärmäkoski taipui lopputaistelussa venäläisiä vastaan Neprjajevalle ja Sedovalle, mutta löi Belorukovan. Kun seitsemänneksi tullut Yhdysvaltojen Jessica Diggins jäi kärjestä peräti 1.19, Pärmäkoski nousi kokonaiskisassa viidenneltä sijalta kolmanneksi ohi Belorukovan ja Digginsin.

6,1 kilometrin kohdalla olleessa välikirissä Pärmäkoski oli neljäs eli hän sai 8 bonussekuntia. Östberg nappasi 15 sekunnin pääpotin. Maalissa Östbergin kaula Pärmäkoskeen oli 12,5 sekuntia.

Kisan toinen suomalainen, Laura Mononen oli kymmenes. Se on Monoselle ylivoimaisesti kauden paras sijoitus, mutta kisaan starttasi vain 31 hiihtäjää. Ero kärkeen oli 1.36.

Naisten Tour de Ski päättyy 9 kilometrin vapaan takaa-ajoon sunnuntaina. Etappi huipentuu nousuun Alpe Cermisin päälle.

Kyllönen ja Pärmäkoski Tour-loppunoususta: Taistelua omia tuntemuksia vastaan 1:57
Krista Pärmäkoski ja Tourin jo keskeyttänyt Anne Kyllönen kertovat Tour de Skin loppunoususta MTV Urheilulle.