Krista Pärmäkosken ja Kerttu Niskasen harmitus kohdistui samaan asiaan yhdistelmäkilpailun jälkeen: "Melkoista sählinkiä"

1:59
Krista Pärmäkoski kommentoi MTV Urheilulle yhdistelmäkisan 9. sijaansa: "Oli tämä pieni pettymys."

Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen olivat parhaat suomalaiset Lahden maailmancuphiihtojen yhdistelmäkilpailussa lauantaina. Kärjen vauhtiin kummallakaan ei ollut asiaa. Pääjoukon seasa hiihtäminen aiheutti kaksikolle harmaita hiuksia.

Pärmäkoski taipu tiukassa loppukirissä sijalle yhdeksän. Eroa kisan voittaneeseen Norjan Therese Johaugiin tuli reilu minuutti. Matka ei ollut helpoimmasta päästä.

– Yhteislähtöhiihtämistä. Hypitään suksien päälle ja sauvoja saa varoa. Se tietysti ratkaisisi asian, jos olisi paremmassa kunnossa ja hiihtäisi vaikka Theresen (Johaug) kanssa, Pärmäkoski ruoti MTV Urheilun haastattelussa.

Sijalle 12 viisi sekuntia Pärmäkosken perässä ennättänyt Kerttu Niskanen jakoi maannaisensa arvion.

– Jäi fiilis, että oli melkoista sählinkiä, stressaavaa hiihtoa. Oli niin paljon porukkaa siinä letkassa,  missä hiihdin. Ei saanut tarpeeksi keskittyä omaan tekemiseen, haettiin jatkuvasti paikkaa, kun jokainen yritti parannella sijoituksia.

Niskasen mukaan hiihto tuntui perinteisen osuudella hyvältä, mutta vauhtia hän olisi kaivannut lisää. Johaugin johtama nelikko pääsi kisan alkuvaiheessa karkuun kuin varkain.

– Olisin halunnut, että kovempaa vauhtia olisi pidetty, yritetty ajaa kärkeä kiinni. Oli herkkä suksi, en uskaltanut käyttää enempään voimia siihen. Vapaa ei ollut niin hyvä kuin olisin toivonut.

Pärmäkoski kuvaili perinteisen osuutta kovavauhtiseksi. Meno rauhoittui vasta osuuden kolmannella kierroksella. Kova alkuvauhti kuitenkin vaati veronsa.

– Vapaalla kova ”pertsa” vähän kostautui. Loppu tuli ihan ok, lähti käynnistymään uudestaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja