Kerttu Niskanen paljasti Therese Johaugin terveiset ja nauroi leveästi – tämä tilasto kertoo mykistävästä ylivoimasta

1:59
Krista Pärmäkoski kommentoi MTV Urheilulle yhdistelmäkisan 9. sijaansa: "Oli tämä pieni pettymys."

Suomalaishiihtäjät Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski ihastelivat Therese Johaugin menoa maailmancupin yhdistelmäkisan jälkeen Lahdessa lauantaina. Norjalainen oli tuttuun tapaan ykkönen.

Matkana oli 7,5 + 7,5 kilometrin yhdistelmäkilpailu. Johaug alkoi rakentaa ratkaisevaa eroa lähimpiin uhkaajiin noin 4 kilometrin kohdalla. Maalissa voittomarginaali oli murskaava 28 sekuntia

Pärmäkoski (kisan 9:s) ja Niskanen (12:s) jäivät Johaugista reilun minuutin. Niskanen osasi odottaa norjalaisen näytöstä, sillä hän oli saanut tästä vihiä lenkillä perjantaina. 

– Eilen tulimme yhtä aikaa iltalenkille ja vaihdoimme vähän kuulumisia. Hän totesi, että "olipas liukas keli ja tuntui, että olen kunnossa", Niskanen kertasi leveästi naureskellen.  

– Ihme olisi ollut, jos hän ei olisi täällä voittanut.

Norjalaisten päivän kruunasivat Helene Marie Fossesholmin ja Heidi Wengin kakkos- ja kolmossijat. 

– Norjalaiset näyttivät, että tulivat kovassa kunnossa tänne. Heilllähän oli maan mestaruuskisoja alla, Krista Pärmäkoski kommentoi. 

– Vähän pettynyt olen (Johaugiin). Minun mielestäni hän olisi voinut saada isomman eron, Pärmäkoski jatkoi vitsaillen. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Johaug palasi kilpailukiellosta laduille marraskuussa 2018. Tämän jälkeen hän on hiihtänyt 33 normaalimatkan kisaa maailmancupissa ja voittanut niistä 29. 

Pärmäkosken mielestä Johaugin lauantaisen suorituksen arvoa nostaa se, että Lahden kisaladuilla on kasaavia laskuja ja takana tuli jahtaava ryhmä.

– Hän joutui lähtemään kakkosrivistä, joten hän ei päässyt heti karkaamaan, mutta kun hän sai keulapaikan, niin hän lähti myllyttämään.

– Tosi kova veto. 

Naiset hiihtävät Lahdessa sunnuntaina viestin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja