Therese Johaug mykistävän ylivoimainen Salpausselällä – Pärmäkoski hurjassa kirikamppailussa

Krista Pärmäkoskelle yhdeksäs sija:"Oli tämä pieni pettymys" 1:59
Krista Pärmäkoski kommentoi MTV Urheilulle yhdistelmäkisan 9. sijaansa: "Oli tämä pieni pettymys."

Ylivoimainen Therese Johaug johti Norjan kolmoisvoittoon maailmancupin 15 kilometrin yhdistelmäkilpailussa lauantaina Lahdessa. Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena yhdeksäs.

Johaug otti kilpailussa komennon heti perinteisen osuuden alkumatkalla. Norjalainen veti mukanaan Ruotsin Ebba Anderssonin, Yhdysvaltojen Jessie Digginsin ja Venäjän Natalia Neprjajevan. Nelikko irtautui muusta joukosta nopeasti.

Noin neljän kilometrin kohdalla Johaugin meno oli liikaa muille ja norjalainen karkasi omille teilleen. Johaug tuli suksien vaihtoon jo reilut 13 sekuntia karussa muilta.

Vapaan osuudella Johaug vain kasvatti etumatkaansa. Lopussa höllännyt norjalainen hiihti maaliin noin 30 sekuntia ennen kakkosta.

Norjan Heidi Weng ja Helene Marie Fossesholm nousivat vapaan osuudella kamppailemaan palkintopallipaikoista.

Fossesholm teki ratkaisunsa viimeisen 2,5 kilometrin kierroksen alkaessa ja karkasi. Norjalainen onnistui pitämään etumatkansa ja vei kakkossijan. Norjan kolmoisvoiton sinetöi Weng, joka onnistui pitämään loppusuoralla Anderssonin ja Digginsin takanaan.

Pärmäkoski hiihti maaliin seuraavassa joukossa, mutta joutui taipumaan tiukassa loppukirissä Neprjajevalle, Ruotsin Charlotte Kallalle ja Itävallan Teresa Stadloberille ja oli yhdeksäs.

Kallan, Stadloberin ja Pärmäkosken sijoituksia jouduttiin tarkastelemaan maalikamerakuvasta. Kolmikon eroksi saatiin lopulta alle sekunnin kymmenys.

Muista suomalaisista maailmancupin pisteille hiihtivät Kerttu Niskanen sijalla 12, Johanna Matintalo sijalla 19, Laura Mononen sijalla 21 ja Riitta-Liisa Roponen sijalla 23.