Krista Pärmäkoskella on sunnuntaina saumat kauden parhaaseensa – asiantuntijalta kutkuttava arvio kevättalven kisoista: "En epäile sitä hetkeäkään"

14:48
Viikon vieraana Ville Nousiainen: Ex-hiihtäjä avautuu vaimonsa Mona-Liisan kuolemasta ensi kertaa kameralle.

Krista Pärmäkoski palasi Nove Mestossa maailmancupin normaalimatkan kisoihin ja oli heti lähellä palkintokorokesijoitusta.

Pärmäkoski sijoittui väliaikalähtönä käydyssä vapaan kympin kisassa seitsemänneksi. Kun jättää kisan ylivoimaisesti voittaneen Therese Johaugin huomiotta, Pärmäkosken suoritus ei kalpene kovin paljon muiden kärkinaisten rinnalla.

– Ei siinä ole kuin 19 sekuntia kakkossijaan ja 11 sekuntia kolmossijaan. Nelossija on 2,5 sekunnin päässä. Nämä ovat niitä sijoja, joita Krista on tässä jo pari vuotta hiihtänyt. Perussuoritus on 5–8, ja kun tulee huippusuoritus, ollaan palkintopallilla, MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä sanoo.

Pärmäkoski starttasi kisaan kärkikymmenikön suurimmalla lähtönumerolla. Hän itse harmitteli, että kisan aikana voimistunut lumisade hidasti ehkä hieman menoa, mutta lopputulos oli kaikesta huolimatta jossain määrin tyydyttävä. Omaan kuntoonsa urheilija uskoo vakaasti.

Pärmäkoski joutui jättämään vuodenvaihteen Tour de Skin väliin sairastuttuaan juuri kiertueen alla. Hänen onnekseen sairastuminen ei ollut paha, ja harjoitukset jatkuivat nopeasti.

– Hän sai hyvän harjoituspätkän tehtyä, mikä oli varmasti henkisesti kaikkein tärkeintä. Hiihtäjän elämä on melkoista matkalaukkuelämää, ja kotiharjoittelu rauhoittaa tilannetta mukavasti. Loppukausi on varmasti jotakuinkin tämän näköinen kuin tämän päivän hiihto; Krista on joka matkalla palkintopallitaistelussa. Hyvänä päivänä hän on siellä ja huonona päivänä lähempänä kymmenettä sijaa, Isometsä ennakoi.

– Varmasti tulee hyvä loppukausi. En epäile sitä hetkeäkään. Naisten pakka on Johaugin jälkeen aika tasainen. Osa on hiihtänyt Tourin, osa ei, ja jossain vaiheessa voi olla, että se alkaa painaa. Aika monen urheilijan haastattelusta kävi ilmi, että Tourin jälkeen oli väsy.

Sunnuntain takaa-ajossa Pärmäkoskella on kaikki edellytykset toiselle sijalle. Kyseessä olisi hänen jaetusti paras sijoituksensa tällä kaudella.

– Kun tiedetään, että Krista on vahvempi perinteisellä, mahdollisuudet ovat erinomaiset. Toki siinä on kovia hiihtäjiä ympärillä; Ingvild Flugstad Östberg, Heidi Weng ja Natalia Neprjajeva varsinkin. Odotettavissa on parempi sija kuin seitsemän.

Isometsä uskoo myös, että lauantaina sijalle 11 hiihtänyt Kerttu Niskanen nousee takaa-ajossa kymmenen parhaan joukkoon.

– Kertun takana ei ole vahvoja perinteisen hiihtäjiä. Hän lähtee seitsemän sekuntia Ebba Anderssonin perään, ja jollain konstilla se pitäisi saada kiinni, jos haluaa apuja. Muuten käy niin, että Kerttu on oman ryhmänsä vetojuhta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja