Isometsä: Suomalaistoiveet Krista Pärmäkosken varassa – "Onko pateja olla palkintopallilla?"

Tänään sunnuntaina Sveitsin Davosissa sivakoidaan maailmancupin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökisat, naisissa 10 kilometriä ja miehissä 15 kilometriä. MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä ennakoi suomalaisten menestystoiveiden olevan lähinnä Krista Pärmäkosken varassa.

– Edessä on mielenkiintoinen kisa. Ainakin Charlotte Kalla on poissa normaalisti Kristan edellä olevasta porukasta. Mutta onko Kristalla pateja olla palkintopallilla... Vielä se ei ole ollut oikein lähelläkään, eikä meno ole niin terävää kuin se oli viime vuonna tähän aikaan, Isometsä pohtii. 

Pärmäkoski oli lauantain sprintissä kuudes katkettuaan finaalin puolivälissä täysin ja jäätyään loppukilpailussa selkeästi viimeiseksi.

– Tuli melkoinen tiltti ja maitohappomäärä oli valtava. Kristan kohdalla ratkaisee, miten hän palautuu normaalia huomattavasti isommasta maitohappokuormasta. Mutta viime vuonnahan Krista oli kolmas tuossa kisassa. Hän on näyttänyt, että maasto, rata ja korkea ilmanala sopivat hyvin.

Isometsän arvion mukaan juuri muilta kuin Pärmäkoskelta ei voida odottaa kymmenen parhaan joukkoon hiihtämistä.

Riitta-Liisa Roposen kohdalla tässä on pieni varaus riippuen siitä, ketkä kaikki ovat lopulta paikalla. 

Isometsä sanoo, että ylivoimainen suosikki, Norjan Therese Johaug tulee voittamaan sunnuntain kilpailun. Johaug on voittanut tällä kaudella kehiin palattuaan toistaiseksi kaikki naisten neljä distanssimatkojen kisaa.

– Sitten onkin tasaisempaa. Siinä on tuttu porukka, joka tulee olemaan palkintopallitaistelussa: Ebba Andersson, Ingvild Flugstad Östberg, Pärmäkoski, Jessica Diggins ja Natalia Neprjajeva. Jos hyvin menee, Roponen on 15:n sakissa ja Eveliina Piippo on noin sijalla 20. Siinä ne meidän odotuksemme ovat. Eiväthän ne kauhean korkealla ole suhteessa siihen, mitä naisten osalta on totuttu odottamaan.

Suomalaismiehistä ladulle ovat sunnuntaina hyppäämässä profiilinimistä muun muassa Iivo Niskanen ja vaikeuksista alkukaudella kärsinyt Matti Heikkinen

– Jos suomalaisittain ajatellaan, niin yksi mies 10:n sakkiin olisi yllätys. Valitettavasti normaalimatkoilla vapaalla hiihtotyylillä pitää lähteä näin matalalla profiililla liikenteeseen, Isometsä sanoo.

Kärjessä pakka on muuten aiempaa avoimempi kaksi kisaa tällä kaudella voittaneen norjalaistähden poissaolon myötä.

Sjur Röthe on ilmoittanut, ettei hän hiihdä tuolla. Kisan suurin voittajasuosikki on näin poissa, Isometsä toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat