Therese Johaug murskasi muut – Krista Pärmäkoskelta komea paluu kärjen tuntumaan

Maastohiihdon maailmancup jatkui lauantaina Tshekin Nove Mestossa. Kilpailupäivä alkoi naisten kympillä, joka käytiin väliaikalähtönä.

Maailmancupia dominoiunut Therese Johaug oli taas kerran täysin ylivoimainen. Toiseksi tullut Venäjän Natalia Neprjajeva hävisi norjalaiselle 32,7 sekuntia. Heidi Weng oli kolmas (+40,3).

Lauantain kymppi oli Krista Pärmäkoskelle ensimmäinen normaalimatkan maailmancup-kilpailu sitten joulukuun puolivälin. Pärmäkoski sijoittui seitsemänneksi (+51,0), mutta ero Jessica Digginsin nelossijaan oli vain 2,5 sekuntia. Wengille Pärmäkoski hävisi 10,7 sekuntia.

Pärmäkoski jätti vuodenvaihteen Tour de Skin väliin sairastuttuaan juuri ennen kiertuetta. Hän keskittyi alkuvuoden harjoitteluun ja palasi maailmancupiin viime viikonloppuna Saksan Dresdenissä käydyissä sprinteissä. Dresdenistä Pärmäkoski matkusti suoraan Nove Meston lähistölle harjoittelemaan valmentajansa Matti Haaviston kanssa.

Muista suomalaisista Kerttu Niskanen oli 11:s (+1:11,5), Anne Kyllönen 18:s (+1:35,8), Vilma Nissinen 40:s (+2:20,5) ja Johanna Matintalo 44:s (+2:35,7).

Nove Mestossa hiihdetään lauantaina vielä miesten 15 kilometriä niin ikään vapaalla ja väliaikalähtönä. Sunnuntain takaa-ajossa matkat pysyvät samoina, mutta tyyli vaihtuu perinteiseen. 

Lue myös:

    Uusimmat