Mainos

Kreml: Uusi hallitus vasta ensi viikolla

Presidentti Boris Jeltsin ilmoittaa Venäjän uuden hallituksen kokoonpanon aikaisintaan maanantaina tai tiistaina, kertoi Kremlin edustaja. Aiemmin oli arveltu, että Jeltsin allekirjoittaisi uuden hallituksen kokoonpanoa koskevan määräyksen jo tänään.

Jeltsin tapaa pääministeri Viktor Tshernomyrdinin maanantaina tai tiistaina. Kremlin tiedottajan Sergei Jastrzhembskin mukaan presidentti ilmoittaa "todennäköisesti" uudesta hallituksesta tapaamisen jälkeen.

Jeltsin sanoi, että uusi hallitus on "hyvin erilainen" kuin vanha. Eräät ministerit kuitenkin jatkavat uudessakin hallituksessa, hän totesi. Mm. ensimmäisiä varapääministereitä tulee olemaan vain yksi ja hänen nimensäkin on jo selvillä: Jeltsinin entinen henkilöstöpäällikkö Anatoli Tshubais.
-Kun heitä (ensimmäisiä varapääministereitä) oli useampia, jokainen heistä noudatti omaa rinnakkaista linjaansa ja heillä oli vain heikko aavistus siitä mitä toiset tekivät. Nyt se on loppu, Jeltsin sanoi.

Ei vain Moskovasta

Venäläisten tiedotusvälineitten päätoimittajia tavannut Jeltsin vakuutti myös, ettei uudesta hallituksesta tule Moskova-keskeinen sisäpiiri, vaan mukaan tulee myös laajan valtakunnan alueiden edustajia.
-Tärkeitä on, että uusilla ministereillä on uusia, tuoreita ideoita, presidentti totesi.

Jeltsinin aiempi avustaja ja nykyinen arvostelija, ex-kenraali Aleksandr Lebed varoitti sosiaalisen tilanteen olevan Venäjällä nyt niin kireä, että väkivaltaisuuksia voi puhjeta milloin tahansa. Alkusysäyksenä voivat hänen mukaansa olla ammattiliittojen maaliskuun 27. päiväksi suunnittelemat mielenosoitukset.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.