Mainos

Kreikka-kriisi pitää markkinat hermostuneina

Pelot Kreikan velkajärjestelystä pudottivat maanantaina pörssejä reippaasti Euroopassa. Viikonloppuna Kreikka ilmoitti uusista veronkorotuksista, joilla se keräisi säästöä pari miljardia euroa nopeallakin aikataululla.

Siitä huolimatta pörssikurssit putosivat ja markkinat käyttäytyivät hermostuneesti. Erityisesti ranskalaiset pankit olivat suurkärsijöitä.

Sampo Pankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki vastaa MTV3 Uutisille, mikseivät Kreikan toimet markkinoille riittäneet.

–Kreikan politiikanteon luottamus markkinoilla on kyllä menetetty aika lailla. Näitä toimenpiteitä ei pidetä millään tavalla riittävinä siihen, että Kreikka palaisi koskaan ruotuun. Kreikan velka on niin musertava, että monet sijoittajat näkevät ainoana vaihtoehtona mittavan velkajärjestelyn, Kuoppamäki sanoo.

Kuoppamäki kokee, että ratkaisuja Kreikan kriisiin olisi hyvä saada jo tällä viikolla:

–Tällainen hermostuneisuus, mitä nähdään rahoitusmarkkinoilla itsessään on niin epäsuotavaa, että toivoisi, että tällä viikolla jo tehtäisiin jotain ratkaisuja, mitkä poistaisivat tätä epävarmuutta. Joko sitten päädyttäisiin siihen velkajärjestelyyn tai sitten luvattaisiin, että Kreikka saa todellakin tämän tukipaketin.

Suomessa Nordea romahti 6 prosenttia ja Pohjola Pankki 5 prosenttia. New Yorkin pörssien avautuminen vain lievään laskuun rauhoitti Euroopan arvopaperimarkkinoita jonkin verran illansuussa.

Helsingin pörssi päätyi yli 3 prosenttia perjantain päätöslukeman alapuolelle.

(MTV3 - STT)

Katso Markus Pirttijoen juttu (Seitsemän uutiset 12.9.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.