Mainos

Kreikassa vuorokauden yleislakko

Kreikkaa koetteli tänään vuorokauden mittainen yleislakko, joka pysäytti käytännössä liikenteen satamissa ja lentokentilläkin. Myöskään julkinen juna- ja linja-autoliikenne ei toiminut. Posti oli pysähdyksissä eikä kouluissa järjestetty opetusta. Sähkö-, kaasu- ja vesilaitoksella turvattiin vain välttämätön voiman- sekä vedensaanti ja sairaaloissa oli minimimiehitys.

Lakolla vastustettiin pääministeri Kostas Simitisin johtaman sosialistihallituksen yksityistämis- ja säästötoimia, joilla maan taloutta yritetään kohentaa Emu-kuntoon. Kreikka olisi liittymässä Euroopan yhteisvaluuttaan vuonna 2001.

Viime kuussa maan valuutta drakma devalvoitiin 14 prosenttia. Talouden tervehdyttämisohjelman mukaan muun muassa valtion omistamia yhtiöitä saneerataan ja palkankorotuksien katoksi määrätään 2,5 prosenttia. Myös työaikalakia aiotaan muuttaa joustavammaksi.

Neljä EU-maata ei ole liittymässä yhteiseen valuuttaan sen alusta alkaen. Kreikka on kuitenkin ainoa, joka jätettiin euron ulkopuolelle, koska valtion talouden ei katsota olevan siihen valmis. Britannia, Tanska ja Ruotsi ovat päättäneet jättäytyä yhteisen valuutan ensimmäisestä aallosta omasta tahdostaan.
(DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.