Mainos

Kreikan maanjäristyksen uhreja yli 60

Kreikan maanjäristyksen raunioista on löydetty lisää kuolonuhreja. Kuolleita on tähän mennessä löytynyt yli 60. Kreikan terveysministeriön mukaan kymmeniä ihmisiä on edelleen kateissa.

Terveusministeriön mukaan järistyksessä loukkaantui parituhatta ihmistä, joista vain 25 vakavasti.

Eilisen järistyksen voimakkuus oli 5,9 Richterin asteikolla. Noin 700 jälkijäristystä on säikyttänyt ateenalaisia eilisen jälkeen, voimakkain niistä oli 4,7 richteriä.

Raunioista on tähän mennessä pelastettu toistasataa eloonjäänyttä. Sortuneiden rakennusten alla uskotaan kuitenkin yhä olevan kymmeniä ihmistä. Kreikkalaisten viranomaisten julkistamien tietojen mukaan tähänastisista uhreista ainakin 12 on lapsia. Ateenan pohjoispuolelta löydettiin viime yönä kaksivuotias poika elossa sortuneen rakennuksen alta. Isoisä, joka oli heittäytynyt suojaamaan ruumiillaan pikkupoikaa, sai järistyksessä surmansa samoin kuin kolme muuta talossa ollutta ihmistä.

Pelastustyöt tuhoalueella Ateenan ympäristössä jatkuivat läpi yön ja uhreja pelätään löytyvän lisää. Jopa 120 ihmisen pelätään yhä olevan hautautuneina romahtaneiden tehtaiden ja talojen raunioihin.

Turkista apua

Itsekin maanjäristyksestä toipuva Turkki lähetti tänään parikymmenhenkisen pelastusryhmän naapurimaahan Kreikkaan. Kreikkalaiset ja turkkilaiset pelastustyöntekijät yhdistivät voimansa etsiäkseen eloonjääneitä Ateenan pohjoispuolella romahtaneen tehtaan raunioista.


Turkkilaiset olivat ensimmäiset Kreikkaan saapuneet ulkomaiset pelastustyöntekijät. Myös Ranskasta ja Sveitsistä odotettiin maahan apua. Kreikka auttoi Turkkia, kun maata elokuussa koetteli raju, yli 15 000 ihmisen hengen vaatinut järistys. Kreikan ele johti maiden suhteiden odottamattomaan lämpenemiseen. Turkin ulkoministeriön edustaja vastasi eleeseen tänään sanoen, että turkkilaiset "tuntevat suurta surua naapuriamme ja ystäväämme Kreikkaa kohdanneen onnettomuuden vuoksi".

Kreikan hallitus alkoi tänään arvioida järistyksen aiheuttamia tuhoja sekä rakennusten kuntoa järistysalueella. Ympäristöministeri Kostas Laliotiksen mukaan insinöörit käyvät rakennukset läpi ja merkitsevät ne vihreällä, keltaisella tai punaisella maalilla sen merkiksi, onko niitä turvallista käyttää. Monet työntekijät jäivät vielä tänään saapumatta työpaikoilleen, useimmat liikkeet olivat kiinni Ateenassa ja kaikki koulut olivat suljettuina.
(MTV3-STT-Reuters)
Tarja Salumäen Seitsemän uutisten juttu Kreikan pelastustöistä (1:48).Tilannetta kommentoivat Suomen Kreikan suurlähetystön hallinnollinen avustaja
Maria Sorsa ja turisti Tuija Rantala.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.